Podívejte se na klip Gnarls Barkley 'Crazy'

24.04.2006 18:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Gnarls Barkley - Crazy
© facebook interpreta
Pokud sledujete naše pravidelné pohledy do britských žebříčků, určitě vám neuniklo, že nejúspěšnější píseň současnosti je "Crazy" projektu Gnarls Barkley. Vedou žebříček tři týdny, přičemž mají dobře zaděláno i na čtvrté vítězství. Nejde o dalšího Crazy Froga, vítěze televizní reality show ani to není resuscitovaná hvězda dávné minulosti, Gnarls Barkley je hlasem ze žhavé hudební přítomnosti. Poslechněte si píseň, která pobláznila Británii a v brzké době se to stejné stane i se zbytkem Evropy. Jen posuďte sami.

"Crazy" je první singl Gnarls Barkley, ale v žádném případě nejde o nováčky. Projekt tvoří kromě imaginární hlavní hvězdy, tajemného všudybyla Barkleye, dvojice ostřílených zámořských hudebníků. O beaty se stará DJ Dangermouse, který se proslavil mash-upem Beatles a Jay-Zho "Grey Album" a společně s Damonem Albarnem stojí za druhým albem Gorillaz "Demon Days". Jeho parťákem je zpěvák a rapper Cee Lo Green, člen atlantské hiphopové skupiny Goodie Mob a spolupracovník OutKast. Cee Lo má za sebou také dvě sólové desky a produkoval několik hitů včetně "Don't Cha" Pussycat Dolls. Gnarls Barkley se díky "Crazy" zapsali do hudební historie, protože skladba se stala 2. dubna prvním číslem jedna britského žebříčku pouze na základě legálně prodaných digitálních souborů. "Crazy" následně vyšlo na singlu doplněno skladbou "Just A Thought". Za oceánem je na b-straně singlu skladba "Go Go Gadget Gospel". Všechny tři písně najdete na debutovém albu kapely, které se bude jmenovat "St. Elsewhere" a vyjde 22. května.

Na videoklip skladby "Crazy" projektu Gnarls Barkley si můžete podívat ve formátu Windows Media a Real Video. Skladbu si můžete také poslechnout a to ve formátu Windows Media a nebo Real Audio.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY