Na Colours Of Ostrava zavítají i The Frames a Gogol Bordello

25.03.2006 12:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Colours Of Ostrava 2006 N
© facebook interpreta
Žánrovou pestrost festivalu Colours Of Ostrava potvrzují další dvě zahraniční kultovní kapely - irští folkrockoví The Frames a šílený gypsy punks cabaret Gogol Bordello. U hudby The Frames si přijdou na své milovníci teskných, až melancholických ploch i ryčných melodií zvoucích do irských hospod. Naopak Gogol Bordello v čele s charismatickým frontmanem Eugenem Hutzem rozproudí krev všem příznivcům divokých cikánských či punkových rytmů.

Mezi dalšími potvrzenými hvězdami festivalu, který je čerstvým držitelem ceny Anděl za hudební událost roku 2005, je například Robert Plant s kapelou Strange Sensation, malijský hudebník Salif Keita či australská hiphopová kapela Resin Dogs. V dramaturgii letošního ročníku je samozřejmě pamatováno i na významné zástupce domácí scény. Festival zahájí ve čtvrtek kapela Chinaski, dále vystoupí například Monkey Business, Southpaw, Lenka Dusilová, Nierika nebo Gipsy.cz.

V pořadípátý ročník Colours Of Ostrava se bude konat od 20. do 23. července 2006, poprvé v historii tedy trvá celé čtyři dny. Festivalové areály opět vyrostou na výstavišti Černá louka a v okolí Slezskoostravského hradu v centru Ostravy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY