Nové desky pro 12. týden

19.03.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Příští týden se na pulty hudebních obchodů budou stěhovat nové desky od funkového krále Prince, domácích rockových klasiků Arakain, klubového týmu Skyline, amerického zpěváka Bena Harpera, jazzmana Chrise Bottiho, zpěvačky Etty James a punkýšů Anti-Flag.
Pokud se v pondělí 20. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, měly by tam na vás čekat následující novinky...

Prince - 3121 (Universal)
web / preview / psali jsme

Prince - 3121
Funkový zpěvák vydává své další album, celkově s číslem 24 a druhé po svém návratu na velké nahrávací značky. Desku ohlásily singly "Te Amo Corazón" a "Black Sweat", oba jsou ke slyšení i vidění na oficiální stránce zde. Po vzoru reklamního taháku Pana Wonky z knihy "Karlík a továrna na čokoládu" najde několik šťastlivců ve svých CD nosičích vstupenky, které slouží jako vstupenka na soukromý koncert v jeho domě.
Arakain - Labyrint (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Arakain - Labyrint
Domácí hardrocková klasika, kapela Arakain, přichází s dalším albem, jen rok po úspěšné nahrávce "Warning". Po odchodu Petra Koláře poprvé na celé desce představí svého nového frontmana Jana Toužimského. Dvě skladby z desky - "Vinen" a "Ďábelská hra" - jsou ke stažení zde. Po křestu v klubu Retro bude následovat malé koncertní turné po Čechách i Moravě.
Skyline - Virginplatonicpanic (X Production)
web / preview / psali jsme

Skyline - Virginplatonicpanic
Domácí klubová kapela Skyline přichází se třetím albem, které znovu natočili s producentem Ecsonem Waldesem. Pracovali na něm pět měsíců a první singl se jmenuje "Ladies". Album se bude křtít na začátku dubna v Akropoli a následně v brněnské Flédě. Aktuální turné pak bude pokračovat až do května.


Chris Botti - To Love Again (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Chris Botti - To Love Again
Jazzový trumpetista vydává své poslední album s malým odstupem i u nás. Pomohli mu na něm slavní vokalisté, mimo jiné Sting, Gladys Knight, Paul Buchanan nebo Jill Scott. S produkcí mu pomohl například Burt Bacharach. Botti za album dostal dvě nominace na Grammy, z nichž jednu proměnil, a to sice za píseň "What Are You Doing The Rest Of Your Life" v kategorii nejlepší instrumentální aranžmá skladby s vokalistou. Album vychází i jako dualdisc.
Ben Harper - Both Sides Of The Gun (EMI)
web / preview / psali jsme

Ben Harper - Both Sides Of The Gun
Americký zpěvák Ben Harper se vrací dva roky po velmi úspěšném gospelovém albu "There Will Be A Light", které natočil s vokální formací Blind Boys Of Alabama a získal za něj cenu Grammy. Nové album ohlašuje singl "Better Way", jehož video si můžete pustit zde. Na jeho webu navíc najdete také dva alternativní mixy tohoto pilotního singlu ("Peace Mix" a "War Mix").
Etta James - All The Way (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Etta James - All The Way
Zpěvačka Etta James má doma už tři ceny Grammy. Její nové album je sestavené z coververzí klasických světových hitů, jako jsou například "Somewhere" Leonarda Bernsteina, "Imagine" Johna Lennona nebo trochu překvapivě také "Purple Rain", původně od Prince. Ukázky všech písní z alba najdete k poslechu zde.


Anti-Flag - For Blood And Empire (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

Anti-Flag - For Blood And Empire
Punk-rocková kapela z Pittsburghu se chlubí ostrými levicovými texty a šesti alby. To nejnovější už vychází na velké značce, které kapela loni podepsala. Desku spoluprodukoval David Schiffman a jedna z písní je věnována aktivistovi Lee Kyung Haeovi, který spáchal sebevraždu na demonstraci proti WTO, další je inspirovaná anti-globalizační knihou "Confessions Of An Economic Hit Man" Johna Perkinse. Na jejich Myspace je deska kompletně ke slyšení.
Dále vychází:

The Shapeshifters - Sound Advice (EMI)
Různí - The DFA Remixes Chapter One (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY