Taneční mágové Dubfire či Ed Rush rozvibrují Prahu

15.03.2006 09:14 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Ed Rush plakát N
© facebook interpreta
V pražském Veletržním paláci proběhne 28. dubna další kolo projektu Live In Prague. Předvedou se Dubfire a Ed Rush & Optical. Na dvou scénách dále vystoupí Rai, Loutka, Stanzim, Koogi, Ghonzales a další.

Ali "Dubfire" Shirazinia (narozen v Íránu) je polovinou dua Deep Dish, kteří jako producenti společně nahrávali pod jmény Moods (s Johnem Selwayem), Quench DC, Satori (Dubfire s Victorem Imbresem), Watergate, NYDC (s Dannym Tenagliem), Chocolate City, Prana (s BT a Johnem Selwayem) a Dished-Out Bums. Každý rok je vydáno album, které si zaslouží své místo ve sbírkách všech hudebních fajnšmekrů. Nejnovější deska vítězů ceny Grammy, "George Is On" od Deep Dish, mezi takové kousky rozhodně patří. Toto album je určeno těm, kteří jsou unaveni stále stejnými prvky a postupy, ať už v taneční či rockové hudbě. "George Is On" je ukázkovým příkladem schopnosti Deep Dish mixovat odlišné styly. Íránsko-americká dvojka spojuje sound klasického rockpopu 70. a 80. let s jejich typickou dráždivou taneční tvorbou.

Ed Rush (Ben Settle) pochází ze západního Londýna. V jeho hudebním vývoji mělo významné místo rádio DOM FM, kde pravidelně hrával a kde se rozhodl právě pro jungle. Debutoval na labelu U-turn darkcorovou skladbou "Bludclot Artattack" (1991). V následujícím období Ed Rush přetavuje svůj charakteristický zvuk paranoidních hororových temných samplů do hudebního žánru známého jako techstep. K tomu dochází především díky dvěma albům "Techsteppin'" a "Torque". Zvuk charakterizuje neuvěřitelně zdeformovaná basová linka, techno sci-fi zvuk, podkreslený two-stepovou rytmem. V roce 1996 se potkává s Opticalem a vzniká spolupráce, která přinesla junglu několik stěžejních alb.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY