LU, Folk3mail a Selfbrush se představí zdarma v Abatonu

02.03.2006 09:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Folk3mail N
© facebook interpreta
D Smack U Promotion a Abaton Production uvádějí LU, Folk 3 Mail a Selfbrush na dalších Free Mondays In Abaton. Jejich hudební hrátky potěší každého příznivce klasických kytarovek, folku i elektroniky. To vše, a k tomu ještě DJe Gonzhalese a Stanzima, totiž můžete slyšet zadarmo v pondělí 6. března v Abatonu od osmi večer.

Při poslechu debutového alba kopřivnicko-příborských LU se neodbytně vkrádá otázka, jak je možné, že o této partě ví tak málo lidí. Možná je to tím, že LU existují teprve dva roky, možná skutečností, že tahle zajímavá kapela pochází z oblasti, která se hudebním centrem teprve stává. Jedno je jisté - čerstvý vítr vane ze severovýchodu...

Folk3mail vzniknul původně jako autorský, jednočlenný, studiový projekt Ondřeje Pečenky, jenže z hosta Franty Štáfka se stal víc než host a svoji sbírku nástrojů rozšířil o klávesy. Slovo dalo slovo a baskytaru uchopil Tomáš Netušil a za bicí zasedl Marek Klasna. Tak funguje kapela naživo, pokud Ondřej nehraje sólo. V březnu a dubnu 2005 jel po halách s Anetou Langerovou. Od začátku roku 2006 pracuje na novém albu.

Koupelnové dlaždičky v hlavním městě skokanů - krkonošském Harrachově - byly první, kdo koncem devadesátých let slýchal dema Václava Havelky. Taková je minulost. Písničkář vystupující pod značkou Selfbrush v průběhu posledních čtyřech let již dostatečně zdomácněl na české nezávislé scéně. Za tu dobu vydal několik nahrávek vlastním nákladem a mimo jiné absolvoval turné po České republice s americkým písničkářem Terry Lee Halem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY