Synové Franka Zappy vystoupí v květnu v Sazka Areně

16.02.2006 18:27 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Dweez Zappa N
© facebook interpreta
Po letech spekulací lze oznámit, že první oficiální "rodinný" projekt vrátí na koncertní pódia hudbu Franka Zappy, jenž se nesmazatelně zapsal jako hudebník a skladatel do historie rockové hudby. Projekt se jmenuje Zappa Plays Zappa a v rámci Tour de Frank vyrazí na evropské koncertní turné. Českou republiku navštíví bratři Dweezil a Ahmet Zappa s doprovodnou kapelou 23. května, kdy vystoupí v pražské Sazka Areně.

Frankovi synové Dweezil Zappa (kytara) a Ahmet Zappa (zpěv) oslovili mnoho hudebníků ke spolupráci a živému hraní Frankových skladeb. V první řadě se představí vynikající kytarista Steve Vai, zpěvák a hráč na dechové nástroje Napoleon Murphy Brock, který působil v původní kapele Franka Zappy, a bubeník Terry Bozzio, který dokázal svou žánry bořící hrou s Frankem Zappou nebo Jeffem Beckem, že je jedním z jedinečně motivovaných, tvůrčích a nadaných hudebníků.

Zappa Plays Zappa měli původně přijet do Prahy už loni v listopadu, ale kvůli zdravotním problémům byl termín koncertu přesunut.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY