Čtyři strany na počest fanouškům

08.02.2006 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Dvojalbum rockového kvarteta Foo Figters "In Your Honor" se už na musicserveru dočkalo recenze a jejím rozšířením je toto pojednání o dualdiskové edici počinu. Přečtěte si zejména, čím je původní verze obohacena a zda stojí za to mít tuto luxusní věcičku doma na poličce.
7/10

Foo Figters - In Your Honor (dualdisc)

Skladby: In Your Honor, No Way Back, Best Of You, DOA, Hell, The Last Song, Free Me, Resolve, The Deepest Blue Are Black, End Over End
DVD strana 1
Celkový čas: 40:10
Obsah: Entire Album In Enhanced Stereo
CD strana 2
Celkový čas: 43:17
Skladby: Still, What If I Do?, Miracle, Another Round, Friend Of A Friend, Over And Out, On The Mend, Virginia Moon, Cold Day In The Sun, Razor
DVD strana 2
Celkový čas: asi 63 minut
Obsah: Disc 2 In 5.1 Surround Sound, Making Of The Album Documentary
Celkový čas: 40:10
Vydavatel: Sony BMG
V recenzi kolegy Luboše Kreče pod názvem "Zpátky na zem, přátelé, dolů z oblaků" jste si mohli přečíst vše podstatné o dvojalbu "In Your Honor" amerického rockového kvarteta Foo Fighters a zejména pak typické doporučení tvůrcům počinů tak megalomanského ražení: krátit, krátit, krátit. Proti gustu žádný dišputát (což potvrdila i živá a velmi kritická diskuse pod článkem), ale kapela kolem Davea Grohla to takto chtěla a mně osobně se nápad rozdělit písně na dvě desky, jednu tvrdou rockovou a druhou pomalou akustickou, docela zamlouvá.

Možná by kolekci dvaceti skladeb pomohlo i více pestrosti: Jak osvěživě například na druhém disku působí pro Foos netypický "najazzlý" duet Grohla s Norah Jones "Virginia Moon". Víc takových stylových experimentů a hned by to znělo zajímavěji! Co je ovšem velmi zajímavé, je "In Your Honor" ve verzi dualdisc. Materiálu se dostalo důkladné péče a už jen pro booklet námaha stála za to. Papírová krabička s plastickým hlavním motivem působí exkluzivně a posluchačovo srdce musí poskočit radostí, když z ní vytáhne dva oboustranné stříbrné kotouče. První deska je na druhé straně nabídnuta v rozšířeném stereu a druhá, akustická, dokonce v Dolby Digital 5.1. Oproti původní běžné verzi jsme se dočkali výrazných, nikoli kosmetických, vylepšení.

Druhá placka také obsahuje bezmála dvacetiminutový dokument o natáčení "In Your Honor". Formou rozhovorů s protagonisty se můžeme dozvědět například to, jak si skupina postavila zbrusu nové studio, aby se nemusela na nikoho spoléhat (stavba a vybavování studia pokračovaly zároveň s nahráváním desky), proč se Foo Fighters rozhodli natočit klidné pomalé album a jak došlo ke spolupráci se slavnými hosty. Je to velmi zajímavé, jen divák musí přestát věčné Grohlovo holedbání, jak to je všechno fuckin' great. Ale budiž, Foos udělali s touto deskou hodně dobré práce.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY