Pearl Jam za pár dní v Praze

04.06.2000 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Pearl Jam
© Sony Music
Pearl Jam se chystají navštívit Prahu již potřetí. Nejprve, v roce 1995, zde bez zpěváka Eddieho Veddera doprovázeli Neila Younga. O rok později, v listopadu 1996, již v plné sestavě odehráli strhující koncert a to i navzdory tomu, že kamiony s aparaturou uvázly na cestě z Milána v Alpách a koncert začal o dvě a půl hodiny později bez předkapely, když pódium bylo připraveno v rekordním čase. Dodnes tvrdím, že to bylo nejlepší rockové vystoupení, jež jsem zažil, naprosto strhující.

Evropská část turné začala 23. května 2000 v portugalském Lisabonu. Předskokanem byli Vandals, ale v Praze mají vystoupit Dismemberment Plan. Pro srovnání uvádím setlist pražského koncertu v roce 1996 a pořadí písniček lisabonského koncertu. Pearl Jam své setlisty dost obměňují a na koncertech není nouze o překvapivé coververze nebo dokonce sólové výstupy Eddieho Veddera ještě před předkapelou. Každopádně se posluchači mohou těšit na porci živelné rockové hudby v podání jedné z nejlepších kapel světa.

Setlist Praha, 15. 11. 1996: Go, Last Exit, Animal, Spin the Black Circle, Hail Hail, Red Mosquito, Who You Are, Off He Goes, Corduroy, Better Man, Habit, Even Flow, Daughter/Noise of Carpet, Jeremy, Sometimes, Rearviewmirror, Present Tense, Black, Alive; přídavek: Mankind, Once, Hunger Strike, State of Love and Trust, Immortality, Smile, Porch.

Setlist Lisabon, 23. 5. 2000: Of The Girl, Do The Evolution, Animal, Red Mosquito, Corduroy, Grievance, Light Years, Nothing As It Seems, Given To Fly, Even Flow, Faithfull, Untitled (z Live On Two Legs), Last Kiss (Ed sólo), MFC, Breakerfall, Wishlist, Thin Air, Daughter, Evacuation, Immortality, Better Man/(Save It For Later), Black, Go; 1. přídavek Last Exit, Jeremy, Small Town, Alive; 2.přídavek: Yellow Ledbetter.

Pearl Jam, Dismemberment Plan
14. 6. 2000 od 20 hodin
Paegas Arena, Výstaviště Praha 7
uvádí Interkoncerts.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY