Crossoveroví proroci Life Of Agony se chystají na Roxy

27.11.2005 11:28 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Life Of Agony N
© Sony BMG
Skoro každý dnes zná spolky jako System Of A Down, Incubus nebo Korn, a vůbec celou současnou crossoverovou, či chcete-li nu-metalovou vlnu. Ti, kdo se ale o tvrdou muziku zajímají trochu více do hloubky a jejichž zvídavost sahá dál než k tomu, co předkládají média, budou určitě znát Life Of Agony – jedny z inovátorů tvrdé rockové muziky, jednu z prvních kapel, která si dovolila překročit hranice doposud jednoznačně definovaných stylů a která rozpoutala nekonečné diskuze o tom, kam až sahá hardcore, co už je a co ještě není metal, co lze a nelze započítat do punku, nebo co si může a nemůže dovolit ten pravý a zaručený crossover.

Na koncertě, který proběhne 1. prosince v pražském Roxy, budete mít možnost se přesvědčit, že Life Of Agony určitě nejsou záležitostí jen pro pamětníky a nadšence, ale že dokáží pořádně zahýbat i současným publikem.

Role předskokana se ujme stálice české crossoverové scény – Fourth Face. Ti začínali už v roce 1994 jako hardcoreová formace, postavená na základech legendárních HC/punkových Ember a Svobodný Slovo. Postupem času se začali přiklánět čím dál více k crossoverovému stylu, vydali pár alb a na jaro 2006 chystají další. V poslední době proběhly v kapele personální změny, z nichž nejzásadnější je příchod zpěvačky Lenky Vaňousové.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY