Cenám CMA kralovali Lee Ann Womack a Keith Urban

17.11.2005 13:30 - Pavel Novák | foto: facebook interpreta

Lee Ann Womack N
© angelfire.com
Úterní večer se v New Yorku uskutečnilo devětatřicáté předávání cen Country Music Association. Mezi nejčastěji oceněnými byli Keith Urban, který ze čtyř nominací proměnil dvě, a zpěvačka Lee Ann Womack, která získala nominací šest a domů si odnesla sošky tři.

Stejný počet nominací jako Lee Ann získal i zpěvák Brad Paisley, který nakonec odešel s prázdnou. Píseň "Whiskey Lullaby", kterou nazpíval s Alison Krauss, sice vyhrála jako nahrávka roku, v této kategorii ale cena putuje k autorům (Bill Anderson, Jon Randall). Zpěvačkou roku se stala i letošní držitelka Grammy, Gretchen Wilson, zpěvákem a zároveň i umělcem roku Keith Urban. Lee Ann Womack má na kontě album roku ("There’s More Where That Came From"), z něhož pochází i singl roku ("I Hate Myself In The Morning"). Svá ocenění si domů dále odnesl hudebník Jerry Douglas, stejně tak moderátoři večera Brooks & Dunn, již byli zvoleni jako nejlepší duo.

Během večera se na pódiu vystřídala řada známých umělců, jako například Sara Evans, která zazpívala píseň "Cheatin'" z aktuálního alba "Real Fine Place", Faith Hill vystoupila spolu se svým manželem Timem McGrawem s písní "Like We Never Loved At All". Jedním z nejzajímavějších bylo určitě spojení Dolly Parton a Eltona Johna, kteří zazpívali Eltonovu "Turn The Lights Down When You Leave" a skladbu "Imagine" od Johna Lennona.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY