Nové číslo magazínu Music je ve znamení HIM

15.10.2005 14:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music 10/05 N
© facebook interpreta
HIM v čele finské invaze
Evropský rockový žebříček na MTV před pár týdny: první Him, druzí The Rasmus, skokan týdne Nightwish. A nikomu to už asi ani nepřijde zvláštní, finský rock je prostě v poslední době v Evropě silným hráčem. Ale proč tolik úspěšných kapel produkuje právě Finsko? Říjnový MUSIC se ptá těch nejpovolanějších - zpěváků skupin HIM, RASMUS a WALTARI.

Zvířátko LENKA DUSILOVÁ
Zvířátko ze Sluníčka vyrostlo. Nejdřív k pomocné ruce Davida Kollera, pak k vlastní kapele, albem "Spatřit světlo světa" k dospělosti a novou americkou nahrávací zkušeností ke zralosti. A k vlastní radosti. "Osvobodit se, někam se pohnout, na něco přijít," říká nejen o albu "Mezi světy" zpěvačka, skladatelka, textařka a producentka Lenka Dusilová.

NO NAME se víc ptají
Košická parta No Name stoupá na piedestal národní slovenské kapely. A v Česku nabírá stále více fanoušků. Jako by chtěla potvrdit, že navzdory rozpadu bývalé federace, slovenský pop má stále co říct i za řekou Moravou. Ostatně čtvrté album "Čím to je?!" vznikalo nedaleko Prahy ve studiu Petra Jandy. "Měli jsme naprostou svobodu, člověk si mohl říct, jak by chtěl, aby nahrávky zněly. Bavilo nás to, jako bychom tam byli na dovolené," říká zpěvák Igor Timko, jemuž sekunduje baskytarista Viliam Gutray.

Věčný tulák BOB DYLAN
Bob Dylan dopadem svého díla na světovou kulturní veřejnost připomíná Shakespeara, jehož Jan Werich kdysi charakterizoval jako "dva zámky plné spisovatelů". Jak to bylo s Shakespearovým autorstvím doopravdy se už asi nikdy nedozvíme. U Dylana je to jasné - sám a sám proměnil světovou populární hudbu druhé poloviny 20. století.

JAMIE CULLUM, Beckham britského jazzu
Říkají mu Beckham britského jazzu nebo Sinatra v teniskách. Pětadvacetiletý anglický jazzový pianista a zpěvák Jamie Cullum je jednou z největších senzací britské hudební scény loňského roku. Jeho dva roky staré album "Twentysomethin" se za rok 2004 stalo spolu s "Permission To Land" od Darkness nejprodávanější deskou na britských ostrovech.

Zlobivý pejsek SNOOP DOGG
Snoop Dogg je ztělesněním kalifornské podoby gangsta rapu, hudebního stylu, jehož popularita dosáhla v první polovině 90. let minulého století hvězdných výšin. Po roce 1996 zůstal gangsta rap nadále oblíbeným výrazovým prostředkem mnoha černých amerických umělců, ale zlaťáky, které kynuly ze zásnub rapu a hip hopu s popem, vyslaly tuto muziku přece jen do nových lovišť. Po letech úspěšně oživil model drsného chlapíka Eminemův chráněnec 50 Cent. Se svým pravzorem Snoop Doggem má leccos společného - u obou se (na rozdíl od mnoha "teoretiků") fikce hutně prolíná s realitou.

Další rozhovory říjnového MUSICu:

Co těší SIRA PAULA?; CARDIGANS se proměnili; BON JOVI přejí hezký den; PHIL COLLINS poprvé naposledy; SUPPORTI vracejí na trh raná alba.

V pravidelných rubrikách najdete přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI a samozřejmě nechybí ani nezbytný příděl recenzí (tentokrát přes padesát kousků) a soutěží o CD a lístky na koncerty. A tentokrát i dárek - pohlednice skupin WOHNOUT, ČECHOMOR, VYPSANÁ FIXA a CLOU.

Více na www.musicmag.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY