Popelka z Barbadosu je stejná jako všechny Popelky

16.10.2005 05:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Barbadosanka Rihanna je jako Popelka. Princ Evan Rogers ji vytáhl z nepříliš bohatého domova rovnou do Ameriky, kde jí natočil album "Music Of The Sun". Zní to jako originální příběh. Dost možná jím i je. Zvukový výsledek však originalitou neoplývá.
5/10

Rihanna - Music Of The Sun

Skladby: Pon De Replay, Here I Go Again (feat. J-Status), If It's Lovin' That You Want, You Don't Love Me (No, No, No) (feat. Vybz Kartel), That La, La, La, The Last Time, Willing To Wait, Music Of The Sun, Let Me, Rush (feat. Kardinal Offishall), There's A Thug In My Life (feat. intro by J-Status), Now I Know, Bonus Track - Pon De Replay Remix (feat. Elephant Man)
Celkový čas: 52:27
Vydavatel: Universal
Příběh jako z pohádky: Mladičká dívka z ostrova žije nepříliš blahobytným životem, vyhrává soutěže krásy, poslouchá dancehall a sní o tom, že jednou bude popovou hvězdou. Jako (na potvoru) náhodou si jí všimne zkušený producent ze zámoří, odveze dívku do svého království a promění její sny ve skutečnost. Zhruba takhle nějak probíhal život sedmnáctileté Rihanny z Barbadosu. Tím princem je v tomto případě Evan Rogers, jenž stál svého času za Christinou Aguilerou a pár americkými Pop Idoly. To ale není tak moc důležité. Důležitá je Rihannina deska. I když vlastně taky tolik ne.

"Music Of The Sun" se veze na nejsoučasnějších trendech. Rihanna je posluchačům chce předat všechny najednou, a tak jim předkládá kompilaci žhavých stylů. Dancehall, reggae, r'n'b, soul, pop. Člověk by neřekl, jak blízko k sobě mohou mít všechny tyhle styly. A přece se třináct písní na albu nese tu v jednom, tu v druhém, tu ve třetím z nich. A přece to tak nějak není ono. Ale není to tou pestrostí. V době, kdy se od sebe r'n'b a hip hop mnohdy liší jenom tím, jestli se tam zpívá, nebo rapuje, deska netrpí zvukovou roztříštěností. Problém je částečně v interpretce, částečně v producentovi. Rihanně to zpívá pěkně, čistě. Žel nedisponuje hlasem, který by ji na první poslech odlišoval od ostatních luxusních krásek. Rogersovi to taky produkuje pěkně a čistě. Žel tohle dílo nedisponuje hitem, který by je na první poslech odlišil od ostatní produkce.

Člověk tak sedí se sluchátky na uších, poslechem "Music Of The Sun" se necítí uražen (občas si představuje, že by si mohl na nějakou píseň i trsnout v nějakém tom klubíku), ale ani uchvácen. Rihanna je prostě další z řady exkluzivních krásek. Pěkná holka, celkem fajn deska, ale to je všechno.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY