Čeští The Airbags vydali EP pro milovníky ohně

08.10.2005 14:12 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

The Airbags - For All Of You Who Hold The Fire
© facebook interpreta
The Airbags jsou pop-punk hrající partička tří lidí. Dohromady se dali někdy kolem května 2003. Prve na sebe upozornili už úvodním promo singlem "On The Road", který vyšel na kompilaci Boardel hudebního magazínu Report. Už rok na to měla kapela za sebou na dvacet koncertů po celé České republice. Vystoupili třeba na Rock For People nebo na skateboardingu věnovaném Mystic Sk8 Cupu. Během roku se na pódiu sešli třeba s nyní veleúspěšnými Clou. Pravděpodobně si hodně padli do oka. Možná také proto, že jejich pojetí hudby je více než podobné.

Koncem roku 2004 se zavřeli do studia a začali pracovat na materiálu pro debutovou desku. Shodou okolností je to studio Bellatrix, to samé, kde své první album natáčeli také výše zmínění Clou. Letos kapela nasadila ještě větší tempo v koncertování. V současné době má za sebou více koncertů než za celý předešlý rok. K festivalům si nově přidali i Colours Of Ostrava.

Během září kapela vydala první desku, respektive pětitrackové EP "For All Of You Who Hold The Fire". Singl "Wind On Talk" se objevil na další "reporťácké" kompilaci - Street Noise. Na musicserveru si zanedlouho budete moci přečíst recenzi. Už předem ale mohu prozradit, že jsem byl příjemně překvapen. The Airbags budou vystupovat jako předkapela na několika koncertech právě probíhající Postards On Parade tour kapely Clou. Lepší si vybrat nemohli. Fakt!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY