Švandovo divadlo bude znít šansonem

15.09.2005 13:09 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Festival autorského šansonu plakát N
© facebook interpreta
Iva Bittová, Zora Jandová, Ester Kočičková, Psí vojáci... Tato jména zní vedle sebe dost neuvěřitelně a přesto tyto a další osobnosti svede dohromady pod jednu střechu hudební festival. Městská část Praha 5 se totiž rozhodla pokračovat v tradici a uspořádat opět Festival autorského šansonu. Letos se přehlídka uskuteční ve Švandově divadle, a to ve středu 12. října od 17 hodin.

Vystoupí Iva Bittová, světoznámá zpěvačka, skladatelka a houslistka, dále člen divadla Ypsilon Jan Jiráň & skupina Botafogo s klavíristou Zdeňkem Zdeňkem, Lenka Vychodilová a skupina Ti 3 (jinak také Lemura lepá a členové divadla Sklep), Pražský pouťový orchestr se skladbami Lukáše Fišera, Lubomír Nohavica & jeho nová skupina Panenské víno, s níž vystoupí rebelka Ester Kočičková, která festival bude svým neopakovatelným způsobem opět uvádět. Dále uvidíte Zoru Jandovou se Zdenkem Mertou a dvěma doprovázejícími hudebníky a na závěr skupinu Psí vojáci.

Tím ovšem program večera zdaleka nekončí. Ve Studiu Švandova divadla bude souběžně probíhat jakási divadelní obdoba šansonu pro ty, kteří si budou chtít od dění ve velkém sále na chvíli oddychnout: divadelní soubor Jindřichovy plachty uvede Čtyři kusy, neboli čtyři krátké divadelní aktovky současných autorů Petra Pazdery Payna, Zory Šimůnkové a Jakuba Zahradníka. Na úplný závěr, po 23. hodině, zvou pořadatelé některé protagonisty minulého, letošního a zamýšleného příštího ročníku festivalu ke společnému šansonovému jamování v prostorách Studia Švandova divadla.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY