Divoký srdce po třech letech bije v rytmu nových písní

15.09.2005 09:41 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Divoký srdce - Pozdní sběr
© facebook interpreta
Divoký srdce, muzikantská sešlost okolo Michala Ambrože (Jasná páka, Hudba Praha), hlásí návrat. Na své novinkové desce "Pozdní sběr", která na pulty prodejen zamíří už 16. září, se opět vyznává ze vztahu k indiánské kultuře, hypnotismu, americké country a přírodě vůbec.

Po tříleté pauze, která ostatně dělila i data vydání předchozích nahrávek "V moci noci" a "Kajuvej", přichází Divoký srdce s deskou, o níž hovoří jako o kolekci barevných a pestrých písní, nosných melodií, silných refrénů a zajímavých textů. Krom hlavního pilíře své tvorby, rockové hudby, se údajně nechala inspirovat také irskými lidovkami, dubem skupiny Clash i psychedelií. Deska obsahuje devět nových písní plus dvě coververze s českým textem, "If I Were A Carpenter" a "Ghost Riders In The Sky" Johnnyho Cashe.

Album "Pozdní sběr" vznikalo během letošní zimy a jara ve studiu Mlejn v Okrouhlici pod producentským dohledem kytaristy, skladatele a producenta Pavla Skály (Etc., Bratři Ebeni, Marsyas), který se na něm objeví též jako host. Dalšími zúčastněnými muzikanty se stali Láďa Pecha (Načeva), Štěpán Škoch (Chinaski) a Zdeněk Tichota (Luboš Andršt, Jiří Stivín, Michal Prokop).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY