Přišel Daniel Powter a rádia měla špatný den

02.07.2005 05:00 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 26. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI. Oproti minulému týdnu se změnila obě čísla jedna. V rádiích zabodoval písničkář Daniel Powter, v obchodech výběr z letošní SuperStar.
Tak jako každý týden, i tentokrát vám přinášíme stručný komentář věnovaný prodejní a rádiové hitparádě za 26. týden roku 2005, které obě sestavila česká pobočka IFPI.

Daniel Powter - Daniel Powter
© facebook interpreta
Toče veletoče pokračují v české rádiové hitparádě, kde se opět změnilo číslo jedna. Minulý týden éteru kralovali nudní remixéři Global Deejays, které na čele vystřídal Daniel Powter s písní "Bad Day". Tahle melodická, ale poněkud přeslazená a kýčovitá skladba stojí i přes své vady v ostrém kontrastu k nyní druhé tancovačce "The Sound Of San Francisco". Překvapením jsou ale třetí Clou, neboť "Island Sun" se v Top 20 potloukalo už pořádně dlouho, ale takhle vysoko zatím nezamířilo nikdy. Na čtyřce jsou stálice Green Day s megahitem jejich kariéry "Boulevard Of Broken Dreams", pořadí nejvyšších pěti uzavírají Black Eyed Peas s "Don't Phunk With My Heart". Skokanem týdne by mohl být primitivní pop-rap "Nasty Girl" od Nittyho, kterážto píseň byla šestašedesátá a nyní je dvaadvacátá. Z novinek se nejlépe uchytila "From Paris To Berlin" od Infernal, což bude zřejmě nějaká šílená taneční řezničina. Devadesátý šestý je také Daniel Bedingfield s novinkou "Wrap My Words Around".

Úplnou rádiovou hitparádu pro 26. týden najdete zde.

Různí - Česko hledá SuperStar Top 12
© facebook interpreta
Určité toče, i když nikterak výrazné, se odehrály také v prodejním žebříčku. Možná to málokdo čekal, ale výběr "Česko hledá SuperStar Top 12", který minule dlel na pětce, se vyhoupnul na jedničku a pokusí se urvat něco z koláče loňské vítězky Anety Langerové. Její "Spousta andělů" je druhá a já si říkám, kdy se této děvy konečně zbavíme... Na třetí místo klesl před týdnem zlatý Čechomor, duo nepovedených kšeftů Top 5 uzavírá: čtvrtí jsou Black Eyed Peas s deskou "Monkey Business", čeští funkový mistři Monkey Business jsou s "Kiss Me On My Ego" pátí. Například Coldplay jsou osmí. A novinky, ptáte se? Pětadvacátá debutuje "Stávka Dýdžejů" zubáka ze SuperStar Štěpána Turka & Discoheroes, "Dynamite" Jamiroquai je o dvě místa níž.

Úplnou prodejní hitparádu pro 26. týden najdete zde.

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY