Akon odolal útoku Gorillaz v britském žebříčku

16.05.2005 14:36 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Akonovo "Lonely" odolalo útoku animovaných postaviček Gorillaz a připisuje si druhý týden na čele britského žebříčku. Novinky mají v první desítce také The Game a 50 Cent, Coral nebo Kelly Osbourne. V albovém pořadí se do čela dostal vítěz zpěvácké reality show "X-Factor" Steve Brookstein s albem "Heart & Soul".
Akon - Lonely
© facebook interpreta
Britskému žebříčku druhý týden vévodí Akon s "Lonely". Málem ale neodolal útoku Gorillaz, jejichž skladba "Feel Good Inc." sice už nějaký čas v žebříčku zevluje, ale teprve minulý týden vyšla na regulérním singlu a z čísla 22 vyletěla až na dvojku. I tak je to nejlépe postavený singl animované superskupiny, debut "Clint Eastwood" byl před třemi lety na trojce. Třetí je znovu o jednu příčku klesající Tony Christie s "Amarillo". Na čtyřce je první opravdová novinka, "Hate It Or Love It" znovu spojilo rappery The Game a 50 Cent a ti zaznamenávají o jedno místo lepší umístění než mělo únorové "How We Do". 50 Cent si tak připočte třetí singl v Top 5 za čtyři měsíce. Na pětku klesají Snoop Dogg, Justin Timberlake a Charlie Wilson se "Signs". Číslo šest registruje nový singl Coral "In The Morning". Jen o jednu pozici nevyrovnali svůj největší žebříčkový úspěch, což můžeme považovat za úspěšný způsob ohlášení nové desky. Na devítce se zjevuje Kelly Osbourne s "One Word", tedy comebackovým singlem, který ji místo odvázané punkerky má představit jako new wave goth. Pokud ve skladbě slyšíte "Fade To Grey" od Visage, tak nejste jediní, Kelly a její právníci to ovšem razantně popírají. Na čísle dvanáct se do žebříčků vrací už skoro inventář UK Chart - Sir Cliff Richard. "What Car" si tak připisuje do šňůry Top 20 hitů za sebou, které jsou teď už čtyři. Poprvé v elitní dvacítce se objevuje písničkářka KT Tunstall. Singl "Other Side Of The World" jen potvrzuje naděje, které do ní vkládali britští novináři na začátku roku. Na čísle sedmnáct ještě bodují Doves s druhým singlem z aktuální desky. "Snowden" je jejich osmým singlem, ale teprve třetím v Top 20. V třetí desítce je taneční pecka projektu Praise Cats Ft Andre Love "Shined On Me", novinka od Futureheads "Decent Day And Nights" a nový singl od Stands "Do It Like You Like". Až třicátý končí americký rapper Ludacris, jehož skladba "Number One Spot" nemohla být názvem dále od pravdy. Kompletní žebříček je k vidění zde. Za týden svede Akon těžký souboj s vyzváněcí melodií "Crazy Frog", novými Oasis, Audio Bullys, Mylo nebo Danielem Bedingfieldem.

Steve Brookstein - Heart & Soul
© facebook interpreta
Na čelo albového žebříčku se podíval Steve Brookstein, vítěz televizní reality show "X-Factor". "Heart & Soul" je samozřejmě jeho debutové album a najdete na něm spoustu coververzí včetně Collinsova "Against All Odds", se kterým vedl v lednu singlový žebříček. Na dvojku klesl Akon s "Trouble", třetí jsou Basement Jaxx s "The Singles". Na pětku se dostali Athlete s albem "Tourist" (pravděpodobně výsledek nějaké slevové akce). Jedenáctí jsou čerství Weezer s "Make Believe", což pro ně znamená nejvyšší umístění v albovém žebříčku kariéry. Naopak Morcheeba zaznamenala s "The Antidote" po letech nejhorší umístění, po třech deskách v Top 10 se vrací zpět do vod druhé poloviny druhé desítky, kam se vyšplhal i jejich debut "Who Can You Trust?". Na čísle 34 jsou po pěti letech znovu v Top 40 Teenage Fanclub s albem "Man-Made". Na příčce 65 se poprvé v britském žebříčku zjevuje americká sestava Arcade Fire a jejich loňské, kritikou chválené album "Funeral". Jejich krajan, písničkář Jack Johnson je s "In Between Dreams" na pozici 72. Kompletní žebříček je k vidění zde. Tento týden v Británii vychází novinka Faith Evans, rekapitulační výběr Faithless, očekávaná novinka System Of A Down nebo album Van Morrisona "Magic Time".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY