Audiovizuální mágové z Ninja Tune rozproudí Akropoli

07.05.2005 08:48 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Zen TV N
© facebook interpreta
V neděli 8. května vystoupí v Paláci Akropolis duo audiovizuálních umělců spojených s legendární britskou značkou Ninja Tune. VJ Juxsta a zakladatel labelu a člen projektu Coldcut Matt Black představí nejsoučasnější trendy v propojování hudby a videa. Za pomocí vlastního software Vjamm, "scratchovacích" DVD přehrávačů Pioneer a dalšího vybavení namixují klasický "ninjatunovský" set plný hip hopu, r'n'b, rocku, reggae, popu, punku a politiky, kterým na začátku 90. let tak proslavili svou domovskou značku.

Label Ninja Tune vedený Jonathanem Morem a právě Mattem Blackem si za více jak 10 let fungování dokázal vytvořit pověst jednoho z nejinovativnějších vydavatelství, jehož unikátní styl založený na křížení hip hopu, jazzu, latina a downtempo elektroniky přivedl v 90. letech k elektronické hudbě nejednoho hledače nových hudebních směrů a stal se velice populární i u nás. V jejich katalogu se objevují taková jména jako například Cinematic Orchestra, DJ Food, Herbaliser, DJ Vadim či několikrát korunovaný král turntablismu Kid Koala.

Ačkoli od založení Ninja Tune uběhlo už hodně času, jeho hlavní představitelé nikterak nepolevují a jak dokazuje i jejich nový projekt Zen TV, snaží se neustále objevovat nové věci a posunovat dopředu hranice klubové zábavy.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY