Nové album Oasis uniklo na síť

21.04.2005 13:15 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Oasis N
© planetema.net
Ty tam jsou časy, kdy se hudebníci v souvislosti s emisemi nových desek nejvíce báli negativních reakcí kritiky či nedostatečné pozornosti ze strany veřejnosti. Už několik let jsou jejich noční můrou internetoví piráti, kteří prostřednictvím celosvětové sítě uveřejní dosud nevydané písně, kolikrát i celá alba. Posledním velkým úlovkem takových zlodějů jsou písně z očekávané novinky Oasis "Don't Believe The Truth".

Písně "The Meaning Of Soul", "Let There Be Love", "Keep The Dream Alive" a "Mucky Fingers" se na internetu objevily 18. dubna. Stejně rychle jako zpráva o jejich přístupnosti se rozšířily i skladby samotné. Krátce na to bylo dokonce možné objednat si u internetových pirátů kopie celé desky, a sice v ceně od deseti liber za kus. Vydavatelství Sony BMG na událost reagovalo pátráním po prodejcích a nechalo se slyšet, že je schopno další distribuci zamezit.

"Don't Believe The Truth", v pořadí šestá studiovka skupiny bratří Gallagherů, bude první kolekcí nového materiálu po takřka tříleté odmlce. Oficiálně vyjde v pondělí 30. května, tedy čtrnáct dnů poté, co bude k mání pilotní singl "Lyla".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY