Dubnové číslo Music zpovídá Anetu Langerovou

17.04.2005 10:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music 04/05 N
© facebook interpreta
ANETA LANGEROVÁ: Chvíli chci žít normálně
K vítězství v loňské SuperStar si Aneta Langerová letos může přidat další vítězství ve všech možných i nemožných anketách. V titulním rozhovoru nového čísla měsíčníku MUSIC k tomu říká: "Kdybych měla tolik dobrých koncertů jako cen, byla by moje radost několikrát vyšší."

GARBAGE až na krev
Mají na svém kontě tři úspěšné desky, na čele nálepku moderní a invenční party, která neleží takřka nikomu v žaludku, a ve svém středu atraktivní, osobitou a přiměřeně prostořekou zpěvačku. Co by ještě chtěli víc? Jenže krize nechodí po horách, ale po kapelách, a tak nové cédéčko Garbage "Bleed Like Me" málem vůbec nevzniklo.

ZAMĚŘENO: Hudba v zajetí kilobajtů III. - Podzemí
Kde to všechno začalo? Kam sahají rodové kořeny populárních on-line prodejen hudebních nahrávek typu iTunes? Kam jinam než do podzemí, k pirátům a jejich pokladům přístupným vždy a všem. Manévrovací prostor se jim sice povážlivě zmenšuje, ale bylo by naivní domnívat se, že se jejich škunery pod komerční a soudní palbou potopily...

SEALOVO hledání cesty
Seal se poprvé chystá do Prahy. A hned s netypickým vystoupením, s akustickou sestavou. "Moc jsem se na tenhle projekt těšil," říká do telefonu z druhé strany zeměkoule, kde v Los Angeles právě rozjíždí své nové turné. "Moje písně měly vždycky v sobě brazilský nebo renesanční feeling s menším množstvím rocku, než by se na první pohled zdálo, takže jim konečně vytvářím prostředí, ve kterém je jim nejlíp."

JURSKÝ PARK: NEW ORDER v pohybu
"Hudba se mění jako móda v oblékání. Ale já v hudbu věřím, jinak bych ji nedělal. A co se týče hudebního průmyslu, kašlu na něj," říká baskytarista Peter Hook v předvečer vydání alba "Waiting For Sirens' Call". Značka New Order je letos už pětadvacátým rokem na hudebním trhu a s novou deskou je silnější než dřív. Sirény jsou totiž považovány za nejlepší desku souboru od alba "Technique" z roku 1989.

(PR)OSTŘÍLENÝ RAPPER 50 CENT
Divoký newyorský hiphopper 50 Cent nakonec dokázal to, co se nepodařilo ani těm nejvycizelovanějším a strategicky nejpromyšlenějším popovým produktům: v prvním březnovém týdnu obsadil jako první v dějinách tři z prvních pěti míst legendárního žebříčku Billboard Top200. Přitom už dávno nemusel být mezi námi - jeho seznam zranění čítá mj. také devět průstřelů pistolí kalibru 9mm.

UTAJENÁ HVĚZDA - DJ NEO: Respektuju všechno, co zní uvěřitelně
Nové hvězdy nepřináší jenom pop a rock, své skryté tváře má i taneční hudba. Nevzniká jen v zahraničí, i u nás už najdete umělce, kteří dělají svoji práci na srovnatelné úrovni se světovými kolegy. Jedním z nich je DJ Neo. Pod tímto pseudonymem funguje už několik let. Je hudební ozdobou mnoha pražských klubů, rozhlasovým DJem, ale hlavně muzikantem, producentem a skutečně utajenou českou hvězdou...

QUEEN: Tohle není kšeft kvůli penězům
Brian May tvrdí, že rozhodnutí o návratu Queen bylo bleskové. Při společném vystoupení s Paulem Rodgersem na koncertu k padesátinám kytary Fender Stratocaster prostě 'zafungovala chemie': "Zavolal jsem pak Rogerovi (Taylorovi), aby se podíval na videozáznam a co tomu říká. Měl stejný pocit. Podívejte, tahle osoba už nikdy nechtěla jet na turné a to se najednou změnilo. Najednou nám došlo, že můžeme některé skladby znovu reinterpretovat spolu s někým, kdo o tom taky něco ví."

Další rozhovory a profily:
TATA BOJS mají plnou ošatku; Minulost v péči NIHILISTŮ, OHM SQUARE: Spokojenej nemůže být člověk nikdy

V pravidelných rubrikách nabízí nový music přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI Top 50 a samozřejmě nechybí ani nezbytný příděl recenzí a soutěží.

Více na www.musicmag.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY