Držitelé Anděla Maraca natočili desku dávných balad

08.04.2005 10:34 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Maraca & Zimbova - Krvavé balady
© facebook interpreta
Zlínská etno-world-jazzová partička Maraca připravila novinkovou nahrávku "Krvavé balady". Natočila ji spolu se spřátelenou skupinou Zimbova na podzim loňského a počátkem letošního roku a vypráví na ní "příběhy nenaplněných lásek, znásilnění, vražd, únosů a zrad, jejichž původ sahá až do 16. století".

"Balady sebral pan Popelka z Uherského Brodu a jedna naše kamarádka z nich zpracovávala diplomku na etnologii v Brně, díky čemuž jsme se s nimi mohli seznámit," komentuje výběr repertoáru leader Maraky Petr Filák. "Je jich okolo dvou set a většina z nich není příliš známá. Často jde o krásné písně a pro mne osobně to byla výzva." Maraca, jejíž předchozí album "Longe" (2003) bylo nominováno v žánrové kategorii alternativa Akademie populární hudby, slibuje skladby, jejichž aranžmá je blízké latinským, jazzovým i rockovým náladám a odhaluje skryté harmonie moravskoslovenských melodií.

Desku "Krvavé balady" kapely Maraca a Zimbova pokřtí hned dvakrát, a sice 30. dubna v Brně a 19. června v Českém Krumlově.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY