Romští Gulo čar se kamarádí s basákem Living Colour

07.04.2005 20:31 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Gulo čar N
© www.unikat.cz/gulocar
Romská funková skupina Gulo čar na jaře vystoupila zpod křídel brněnského labelu Indies a podepsala smlouvu s vydavatelstvím Sony BMG. Výsledkem má být nová deska, na níž kapela spolupracovala mimo jiné s Dougem Wimbishem, basákem Living Colour, Jungle Funk, Madonny i jiných světoznámých hvězd. A jelikož si při práci muzikanti zjevně padli do oka, Wimbish přislíbil účast i na pátečním koncertu v Dobříši (8. dubna).

Ke spřátelení české kapely a amerického basisty došlo podobně jako v případě kolegů z Monkey Business, kteří si ve studiu taktéž rádi potrpí na hvězdné hosty - s nabídkou producentského angažmá poslali Wishovi demo nahrávky z koncertů a ten odpověděl, že souhlasí. Do Česka přiletěl 30. března s cílem strávit zde celých čtrnáct dní. Ke spolupráci s Gulo čar řekl: "Jsem rád, že kapela poslala živé nahrávky z koncertů. Bylo z nich cítit, jak je kapela přesná, že umí hrát a ví, co chce. Na spolupráci jsem se těšil a myslím, že uděláme společně světové album." Údajně by se na připravované desce měl objevit také jako host a stojí prý i o spolupráci na dalších nahrávkách kapely. Dalšími hosty budou kubánský trumpetista Lazaro Cruz a slovenská jazzová zpěvačka Miriam Bayle.

V pátek 8. dubna ve společenském sále dobříšského kulturního domu budou Gulo čar hrát jak z repertoáru desky "Baro drom", tak i písně z přepravované novinky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY