Britské žebříčky ovládli McFly a 50 Cent

13.03.2005 23:10 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Britové si to tento týden v žebříčcích rozdělili. V singlech dali přednost domácím miláčkům McFly, kteří s "All About You" skórují svůj třetí hit číslo jedna, v albech zase vládne americké rapové monstrum 50 Cent s "The Massacre", se kterým šéfuje žebříčku i za oceánem.
McFly - All About You
© facebook interpreta
Busted se rozpadli, a jejich hlavní konkurenti McFly tak ztratili v Británii hlavního soupeře. Jejich nový singl "All About You/You've Got A Friend" jim zajistil už třetí číslo jedna z pěti vydaných singlů a po minulé pětce jim napravuje reputaci. Dvojku okupuje Elvis Presley, který se po dvou trojkách předchozích reedičních singlů vrací na číslo dva, což způsobila skladba "Good Luck Charm". Číslo tři patří projektu Sunset Strippers a skladbě "Falling Stars". Klubový disco-funkový trhák sampluje klasiku 80. let "Waiting For A Star To Fall" od Boy Meets Girl z filmu "Three Men And A Little Lady" a za nahrávkou stojí trojice producentů z Bristolu, kteří zatím měli na svědomí jen úspěšné remixy. Z jedničky na čtyřku klesají Stereophonics s "Dakota", ale stále dominují v download žebříčku. Na osmičce jsou New Order s jejich 23. singlem v UK Top 40 "Krafty". Na stejném místě startoval i jejich comebackový "Crystal" před třemi lety. V první pětce ale už nebyli od roku 1993. O příčku níže máme americké rockery Phantom Planet s jejich prvním úspěšným singlem "California". Třináctka to je Howard Brown s "You're My First, My Last, My Everything". Zpěvák, který se proslavil v roce 2000 jako hlavní hvězda jedné televizní reklamy, se ke zděšení některých britských kritiků vrací z turné po televizních talkshow a jako zpívající "celebrita" zasahuje žebříček s coververzí Toma Jonese. Šestnáctka patří mladému písničkářovi Tyleru Jamesovi a jeho druhému singlu "Foolish". Devatenáctí jsou rockeři My Chemical Romance s "I'm Not OKay (I Promise)", kteří si našli cestu do UK Chart také poprvé. Ve třetí desítce máme grimeovou sestavu SLK s klubovým bourákem "Hype Hype", trochu nepovedený comeback úspěšné britpopové kapely 90. let Ocean Colour Scene s "Free My Name" nebo americkou r&b hvězdičku Tweet a její šéfovou Missy Elliott s "Turn Da Lights Off". Kompletní žebříček je k vidění zde. Tento týden se do boje pouští novinkové singly 50 Centa, Avril Lavigne (oba odložené z minulého týdne), Gwen Steffani, Natashy Bedingfield nebo Green Day.

50 Cent - The Massacre
© facebook interpreta
Albovému pořadí vévodí stejně jako za oceánem 50 Cent a jeho novinka "The Massacre". Rapperův debut "Get Rich Or Die Tryin'" startoval loni v březnu na dvojce. Tam tento týden klesají operní pěvci zpívající pop G4 a na trojce jsou nováčci Kaiser Chiefs s "Employment". Osmý je mladý r&b zpěvák Mario s "Turning Point", který se dostal o jednu příčku před novinku Idlewild "Warnings/Promises", jejichž předchozí album bralo dokonce trojku. Ostrovním tiskem chválení The Futureheads to dotáhli s bezejmenným debutem jen na jedenáctku. Další novinky ve třetí desítce: skandalista Rufus Wainwright je s "Want Two" na čísle 21, největší hity The Pogues o příčku níže. Kompletní žebříček je k vidění zde. V Británii tento týden vychází čerstvý materiál od Stereophonics, Mobyho nebo The Bravery.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY