Druhý Electro Prague Festival klepe na dveře

14.03.2005 11:31 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Depressive Disorder - Ultima Ratio
© facebook interpreta
Po úspěšném prvním kole Electro Prague Festivalu, které proběhlo koncem července pod širým nebem ve Stromovka Music Garden, je nachystáno jeho "zimní" pokračování - to se přesune do pražského Exit klubu Chmelnice. Celá přehlídka různých odvarů elektronické hudby je naplánována na sobotu 19. března od 20 hodin, klub se otevře o hodinu dříve. V létě se na tento festival přišlo podívat 250 nadšených návštěvníků a živě zde vystoupily projekty Moimir Papalescu & The Nihilists, Tear, Mastermind, Beamship a PRoject. Podobná rozmanitost stylů od synthipopu, přes dark ambient, future electro až po EBM se dá očekávat i tentokrát. Účast přislíbily kapely H.E.E.L., Phonetix, Depressive Disorder, Bullerbyne a Datwerk. Po skončení koncertů bude připravena Electro/Synth/EBM/Goth videoparty, tu bude mít ve své režii DJ Mirage - zábava tedy poběží na plné obrátky až do brzkých ranních hodin. Celým večerem bude provázet Ajka Vernerová, která zde zároveň oslaví své narozeniny.

Večer zahájí brněnský - v Čechách a na Moravě unikátní - multimediální dark ambient projekt H.E.E.L., který spojuje emotivně hypnotizující hudební podklad s fotomontážemi fotografa Tomáše Galleho. Po zasněném začátku atmosféru odlehčí novoromantici Phonetix z Prahy, ti vycházejí z odkazu kapel Oceán, Shalom, Depeche Mode, Camouflage a pro letošní rok nachystali demo pod příznačným názvem "Navždy". Poté Depressive Disorder z Brna trochu přitvrdí s jejich pojetím EBM, které patří k tomu nejlepšímu na naší scéně. Disorder a Stork - tahouni tohoto projektu - mají k vydání u Monopol Records připravenu desku "Ultima Ratio" a podle slyšených ukázek to vypadá na velmi hutný materiál, který rozhodně nezklame fandy tohoto hudebního ražení. Progresivně taneční Bullerbyne budou ve znamení návratu na zem a v Praze tento projekt vystoupí v plné sestavě po více než roce. Pověstnou třešinkou na dortu budou v závěru koncertní přehlídky legendární Datwerk, kteří v původní sestavě Šimůnek/Tengler vystoupili naposledy ve stejném Junior klubu na Chmelnici před více než deseti lety. Ti chystají pro tento večer nové verze nezapomenutelných hitů "Nebe nad hlavou", "Zdá se, že..." z jejich bohužel zatím jediné desky "Nebe nad hlavou", k dobru přidají nové skladby a z chystaného Depeche Mode tribute alba vystřihnou "Enjoy The Silence" ve své úpravě.

Závěrečný souhrn: Electro Prague Festival II se uskuteční 19. března v Exit Klub Chmelnice, vstupné je v exklusivním předprodeji na českém webu Depeche Mode za 130,- Kč a na místě za Kč 180,-. Přijďte se pobavit a poznat různorodost české elektronické scény!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY