Písňový pořad Lenky Vychodilové se dočkal vlastního CD

02.03.2005 14:21 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Lenka Vychodilová - Výprodej Lemury Lepé
© facebook interpreta
"Výprodej Lemury Lepé", písňový pořad herečky a zpěvačky Lenky Vychodilové, který lze shlédnout převážně v pražské Balbínově poetické hospůdce, se dočkal vlastní CD verze.

"Vyprávím o napůl fiktivní osobě Lemuře, recituji její básně a zpívám písničky. Dobrou polovinu z nich jsem v průběhu let zpívala na 'Besídkách' divadla Sklep, dvě písně pocházejí z představení Recitační skupiny Vpřed, jednu jsem zpívala ve hře 'Míč aneb Vlasta vypravuje'," přibližuje obsah představení Vychodilová a dodává: "Mám ověřeno, že to zabírá jak na děti, tak i na starší dámy, na inťouše i lidi prostší. Ten rozptyl je velký a určitě i zarytý pankáč se chytí na některé kousky."

Autoři repertoáru jsou zkušení muzikanti a skladatelé. Najdeme mezi nimi mimo jiné ostřílený autorský tandem Jiří Weinberger-Michal Vích, píšící písně hlavně pro divadelní představení (Vích má navíc na svědomí hudbu k většině filmů Tomáše Vorla), Vladimíra Vytisku z Nerezu, textaře Precedens Lumíra Tučka, ale i leadera zaniklé Vltavy, dnes spolupracovníka divadla Sklep Roberta Nebřenského, který přispěl jednou písní, již napsal spolu s hercem Tomášem Vorlem. Mezi hostujícími muzikanty pak například najdeme virtuose Jiřího Podzimka (kytary, akordeon, zpěv) či člena Čechomoru a spolupracovníka Jarka Nohavici Radka Pobořila.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY