Nový Music s Eminemem na obálce jde do obchodů

08.02.2005 16:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music - 02/05 N
© facebook interpreta
Měsíčník MUSIC vstupuje do třetího ročníku s EMINEMem na obálce.

Titulní strana únorového musicu se ptá, co obnáší být EMINEMem. Podzimní desce bílého rappera, který se díky svému talentu stal jedním z nejlepších MC's na planetě, je vytýkáno hlavně to, že už není tak kontroverzní a přelomová jako ty předchozí. Ale vše má svůj vývoj. O Slimu Shadym, Eminemovi a hlavně o Marshallu Mathersovi III. v kristových letech vypráví profil od Saši Neumana.

SÁMER ISSA: Prodávám muziku, ne ksicht
První deska Sámera Issy převálcovala předvánoční žebříčky a i kdyby ničím jiným, je sympatická alespoň v tom, že Sámer dotáhl svůj "árenbíčkový" sen do konce a nenechal se zlákat jednoduššími cestami. O desce, o fanoušcích a muzice si s ním povídala Martina Kotrbová.

ZAMĚŘENO: Hudba v zajetí kilobajtů I.
S novým ročníkem se v musicu objevuje i nový seriál - název napovídá, že půjde o vše, co se točí kolem hudby, počítačů a zejména internetu. První díl nám udělá jasno v tom, kde a jak hudbu na internetu nalézt a jak se vyvíjely a vyvíjí legální i nelegální formy jejího stahování.

JURSKÝ PARK: Ožijí QUEEN bez Mercuryho?
Vloni v prosinci se na internetové stránce Briana Maye, kytaristy skupiny Queen, objevila zpráva, že kapela hodlá obnovit svou činnost s novým zpěvákem - Paulem Rodgersem (Free, Bad Company). A během ledna se začalo mluvit i o světovém turné, které by podle posledních zpráv mělo navštívit i naši republiku. Ale budou to bez Mercuryho ještě vůbec Queeni?

VLASTA REDL: Kapky jamku do skály nakonec udělají
Těsně před koncem roku vydal Vlasta Redl dlouho očekávané a několikrát odložené album "Dopisy z květin", prý proto, aby to stihnul ještě u BMG. O věčném nestíhání ("možná písničky déle vydrží, když je člověk déle píše") a hlavně o nových písničkách si s ním povídal Vladimír Vlasák.

UTAJENÁ HVĚZDA: SUNSHINE chce to pokoru
Úsloví "doma není nikdo prorokem" neplatí snad pro žádnou českou kapelu tolik jako pro Sunshine. Ale to se snad co nevidět změní. Jejich nové album "Moonshower And Razorblades", na němž mimochodem hostuje Tricky, vychází v Americe u firmy Custard, která patří bývalé zpěvačce 4 Non-Blondes Lindě Perry. Možná vám tyto reálie připadají jako z říše divokých českých muzikantských snů, ale původně táborské čtverce Kay, Dan, Amák a Jiří už to tak nějak nepřijde. Asi proto, že se na to hodně nadřeli.

PLACEBO zkoušky z dospělosti
Jednu z nejosobitějších rockových kapel současnosti tvoří geografický i sexuální trojúhelník: bubeník Steve Hewitt je rodilý Brit a zároveň jediný heterosexuál. Basák Stefan Olsdal pochází ze Švédska a v intimních záležitostech dává přednost mužům. A konečně zpěvák a kytarista Brian Molko je Američan, který vyrostl v Libanonu, Libérii a Lucembursku, a pokud jde o sex - je mu to prý jedno. Jak o něm kdysi trousili zlí jazykové: "hlavně, že se to hýbe".

Další rozhovory a profily: RAMMSTEIN přijedou do Ostravy, BRAND NEW HEAVIES to nevzdávají, objev jménem RUSLANA, ANASTACIA klame tělem.

V pravidelných rubrikách nabízí nový music přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI Top 50 a samozřejmě nechybí ani nezbytný příděl recenzí a soutěží.

Více na www.musicmag.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY