Život Raye Charlese má vlastní soundtrack

23.01.2005 10:03 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

OST - Ray
© facebook interpreta
Do českých kin bude 10. února uveden snímek "Ray", biografické drama vyprávějící příběh hudební ikony Raye Charlese, které ihned po světové premiéře začalo sklízet značné úspěchy. Pro hudebního fanouška však není ani tolik důležitý fakt, že tento film měl na kontě dvě nominace na Zlaté glóby, přičemž jednu proměnil ve vítězství, jako že ho doprovází soundtrack plný originálních Charlesových písní.

Na albu "Ray" je k mání jedenáct studiových a šest živých skladeb v upravené zvukové kvalitě. Na tracklistu nechybí písně "Georgia On My Mind", "Hit The Road Jack", "I Can't Stop Loving You", "Born To Lose" ani "What'd I Say". Spolu s běžnou CD verzí vychází také speciální edice, která je navíc doplněna o DVD, na němž se nachází celkem pět skladeb ve filmové verzi s hlavním představitelem Jamie Foxxem, trailer k filmu "Ray" a bohatá fotogalerie.

Ray Charles (vlastním jménem Ray Charles Robinson) se narodil 23. září 1930 v americké Georgii a zemřel na selhání ledvin 10. června 2004. Za svoji bezmála šedesát let trvající kariéru stihl účinkovat na více než dvou stech padesáti albech, stylově rozkročených mezi jazzem, blues, country, r&b i funky. Nevyhýbal se ani světu filmu ("The Blues Brothers"). Během svojí kariéry byl uveden hned do několika Síní slávy včetně rock'n'rollové, jazzové a rythm&bluesové. Od svých sedmi let byl nevidomý.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY