Když se nepodaří, co se dařit má

20.01.2005 05:00 - Tomáš Turek | foto: facebook interpreta

To, že jsou prakticky všichni bývalí pochlebovači komunistů naší pop music zpět a v plné zbroji, není žádnou novinkou. Tentokrát si ovšem někteří z nich spolu s několika mladšími kopiemi oblékli tu mušketýrskou. Nahrávka s písněmi z muzikálu "Tři mušketýři" totiž znovu umožnila exhumaci těch nejsterilnějších popových postav.
1/10

Různí - Tři mušketýři (hudba z muzikálu)

Skladby: Má být u mušketýrů, Jediná, Proč já, Ráda mám, Jedem na všechny, Povaleč, Láska, Zpívám Gloria, Touha znát, Pár pro lásku chvil, Přátelství na třikrát, Já jsem přece král, Láska v závějích, Svodům podléhám, Ráj, Štěstí couvá, Dobře ji znám, Já vím, Čas na lásku mít, Mušketýr ví jak žít
Celkový čas: 68:55
Vydavatel: Sony BMG
Páni! Tohle je opravdu síla. Akční lovestory (!) "Tři mušketýři" s hudbou Michala Davida a texty Lou Fanánka Hagena. Říkal jsem si, že budu spravedlivý. Vždyť je to tak jednoduché, exhibovat a plivat, když dojde na takovéhle nahrávky. A navíc - zajímá to vůbec někoho?

Jenže tohle CD je skutečně masáž, kterou si můžou opakovaně dopřávat jen ctitelé rozmrzlého Janečkova obludária nebo partnerky skalních fanoušků Kabátu. Je fakt, že David má svůj vlastní "trademark". Melodie jsou střižené přesně podle šablony, kterou znáte ze všech těch dvacet let starých fláků. Možná, že vám přijde tahle bezpohlavní muzika i zábavná a rádi si po pár panácích skočíte na kde co. Vždyť je to přece legrace, ne? Nic neříkám a odcházím. Pak jsou tu ale cajdáky, včetně předělávky Adamsovy, Stingovy a Stewartovy "All For Love" (tady jakožto "Přátelství na třikrát"), které jsou neuposlouchatelně nudné.

Mužská část pěveckého uskupení by asi ráda byla tak trochu "macho", to se jim však vůbec nedaří. A dámám nelze věřit ani notu. Jak bychom ale mohli, když jim byl předložen tak zoufale plytký materiál? Pokud se Fanánek jmenuje Lou podle Reeda, měl by se občas podívat, co jeho jmenovec tvoří. Třeba by mu poslech takového "Havrana" dodal krapítek kvalitnější inspirace. Vyjmenovávat jednotlivé interprety nemá cenu. Jednoduše si dosaďte standardní estrádní výkvět z Novy. Tu a tam se mihne nějaký ten Penk, lepkavý Semelka apod. Chcete víc? Raději se podívejte na to, co píší kolegové. Já si jdu pro Lexaurin a i Saša Dumas se točí v hrobě jako vrtule.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY