Ludacris debutuje v USA na čele albového žebříčku

16.12.2004 19:10 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

"Red Light District" vyneslo komickému rapperovi Ludacrisovi číslo jedna v americkém žebříčku. Boj o vánoční číslo jedna ale nevzdali U2, jsou stále druzí. V singlech je potřetí v čele Snoop Dogg, za ním se ale formuje juniorská fronta - Mario a Ciara. Více se dočtete v našem pravidelném komentáři.
Stejně jako každý týden vám i dnes přinášíme pohled do singlové a albové hitparády amerického Billboardu.

Snoop Dogg ft. Pharell - Drop It Like It's Hot
© facebook interpreta
Singlový žebříček znovu ovládli Snoop Dogg a Pharell Williams s "Drop It Like It's Hot". Je to už potřetí, co na ně nikdo neměl. Mají ale novou konkurenci na čísle dvě, kam vystoupal Mario a jeho "Let Me Love You". Pro Maria ji napsal Scott Scorch a pokud opravdu vyšplhá na čelo, bude to jeho letošní druhé číslo jedna po "Lean Back" Terror Squad. I na trojce je skladba, která jde nahoru - Ciara a Missy Elliot útočí na vrchol s "1, 2 Step". Trochu se zastavil postup "Lovers And Friends" Lil Jon & The East Side Boyz, Ushera a Ludacrise, který měl podle předpovědí přinést Usherovi rekordní páté číslo jedna. Vypadá to, že to už do konce roku nestihne, když momentálně je jen šestý. 50 Cent má hned tři hity v Top 30. Jeho "Disco Inferno" si vysloužilo skokem z čísla 27 na třináctku titul Skokan týdne a do třetí desítky vystoupaly i jeho další singly "Encore" s Eminemem a "How We Do It" s Game. Nejlepší vstup do žebříčku má tento týden rapová sestava Trillville s "Some Cut" na čísle 70. O čtyři příčky níže vstupuje do stovky Gwen Stefani a Eve s "Rich Girl".

Ludacris - Red Light District
© facebook interpreta
Rapper Ludacris startuje se svým novým albem "Red Light District" rovnou na vrcholu amerického žebříčku. 322 tisíc prodaných kopií jeho třetího studiového počinu mu zaručilo druhé číslo jedna za sebou a načalo sedmý milion jeho prodaných desek. Na dvojce znovu U2 s aktuálním albem "How To Dismantle An Atomic Bomb" a ani trojka není žádné překvapení, když ji okupuje Eminemovo "Encore". Na čtyřce je novinka zpěvačky a herečky (pořadí může být i naopak) Lindsay Lohan "Speak". Kolaborace Linkin Park a Jaye Z klesla z jedničky na devítku. Na čísle 13. startuje náctiletý R&B zpěvák Mario se svým druhým albem "Turning Point". Dvacátý je rapper Cam'ron, jehož druhé album "Purple Haze" sotva vyšlo, ale mu už vyneslo vyhazov od labelu Roc-A-Fella. A nakonec ještě finalistka třetího ročníku "American Idol" Diana DeGarmo, která startuje s albem "Blue Skies" na začátku šesté desítky. V předvečer Štědrého dne čekejte v žebříčku novinku od Ashanti, posmrtné album Tupaca a čerstvý materiál Xzibita.

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY