Nový projekt Maťo Mišíka Selfbrush pokřtí debut

08.12.2004 14:09 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Selfbrush - Ghost Of A Handshake
© facebook interpreta
Bývalý kytarista Tata Bojs, člen australsko-české formace Astrometro a výtvarník v jedné osobě Maťo Mišík se dal dohromady s pražským písničkářem Václavem Havelkou a společně založili projekt Selfbrush. Výsledkem následného patnáctiměsíčního snažení je deska "Ghost Of A Handshake", která vyšla u společnosti Good Day Records.

Na "Ghost Of A Handshake" si Selfbrush pozvali několik hostů, mezi jinými Jakuba "Cannyho" Könniga z právě debutující kapely Obří broskev a Emu Brabcovou z Khoiby. Album se dle autorů vyznačuje láskou k dřevním, syrovým kytarám, syntetickým zvukům let sedmdesátých a lo-fi scéně. Nese se údajně v poklidných vodách folku, indie rocku, alternativního country a někdy až ambientních sfér.

Křest desky "Ghost Of A Handshake" proběhne 11. prosince 2004 v pražské Malostranské besedě. Předskokanem bude americký, v Praze žijící písničkář King Vitamin, s nímž Václav Havelka už v minulosti spolupracoval. Mimo něj si Selfbrush na koncert pozvali také několik hostů - již jednou zmíněného zpěváka Cannyho a kontrabasistu Mirka Dlouhého.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY