Jiří Stivín vystoupí na Žižkov Meets Jazz

17.11.2004 23:21 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jiří Stivín
© facebook interpreta
Jiří Stivín - hudební hračička a všeuměl, kterému není nic svaté - vystoupí v pátek 19. listopadu na druhém ročníku festivalu Žižkov Meets Jazz v Paláci Akropolis.

Studoval nejdříve kameru na pražské FAMU, po absolutoriu se ale začal věnovat výhradně hudbě. Studoval na Royal Academy Of Music v Londýně a skladbu na AMU v Praze. Stivín interpretuje hudbu středověku, renesance i baroka. Nahrál většinu koncertů pro zobcovou flétnu. Kromě hudby předklasické se intenzivně věnuje jazzu, skládání a improvizované nové hudbě, přičemž vedle saxofonů, klarinetu a příčné flétny používá také flétny zobcové a různé lidové píšťaly.

Jako sólista spolupracuje s renomovanými hudebními tělesy (Virtuosi di Praga, Pražskými symfoniky, Slovenským komorním orchestrem, Pražskými madrigalisty, Due Boemi, Sukovým komorním orchestrem, Talichovým kvartetem aj.), řídí vlastní soubory Collegium Quodlibet a Jiří Stivín and Co Jazz Quartet, vystupuje v sólových recitálech s cembalem, varhanami, kytarou nebo hraje úplně sám a s magnetofonem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY