Cimbálová muzika Hradišťanu má první DVD

18.11.2004 07:36 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Hradišťan - O slunovratu
© facebook interpreta
Členové cimbálové muziky Hradišťan se mohou pyšnit minimálně jedním prvenstvím - jejich deska "O slunovratu" (1999) je dosud nejprodávanějším titulem vydavatelství Indies. Nyní, po Zlaté desce za prodané nosiče a speciální dvoudiskové edici "Zlatý slunovrat" (2002) se pod hlavičkou Hradišťanu dostane do prodeje další titul vztahující se k albu, a sice stejnojmenné DVD.

Nosič bude obsahovat záznam představení "O slunovratu", které mělo premiéru v dubnu 1998 a dočkalo se krom mnoha desítek repríz také ceny novinářů Žlutá ponorka. Jde o hudebně taneční pásmo na motivy veršů Jana Skácela a na texty lidové poezie, k nimž složil hudbu Jiří Pavlica. DVD obsahuje záznam představení z 31. července 2004 konaného v Klubu kultury v Uherském Hradišti. Představení je prostříháno exteriérovými záběry natočenými v Archeoskanzenu na Modré. Mimo to zda najdeme bonusové materiály, komentáře k projektu "O slunovratu" z úst Jiřího Černého, Jaroslava Krčka, Jiřiny Mlíkovské a také vlastní vyznání autorů pořadu Ladislavy Košíkové a Jiřího Pavlici.

Tracklist pořadu "O slunovratu" je tento: Chci to slyšet, Prosby, Pozdraveno budiž světlo, Vteřina v lednu, Karneval, Stopadesátý sonet o jaru, Svár zimy a jara, Modlitba za vodu, Lásko, milá lásko, Rozhovor, Svatojánský tanec, Na slunci, Kohouti, Sonet o lásce a modrém portugalu, Svatba, Naděje s bukovými křídly a Mrtví, Pozdraveno budiž světlo, Poděkování.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY