Kirk Hammett a Dave Grohl kytaristy roku

06.01.2004 09:49 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Kirk Hammett
© facebook interpreta
Prestižní časopis Guitar World tradičně každý rok pořádá anketu mezi svými čtenáři, v níž se jich ptá, které album se jim v tom či onom roce líbilo nejvíc atd. Ani letošní rok nebyl výjimkou. Jednu z nejsledovanějších kategorií - o nejlepšího metalového kytaristu roku - vyhrál Kirk Hammett z Metallicy. Domovská kapela se blýskla také, ale v podstatně horším světle - "St. Anger" bylo označeno za největší zklamání roku.

Na opačné straně je nutno přiznat, že totéž album skončilo na druhém místě za "The Blessed Hellride" Black Label Society Ozzyho kytaristy Zakka Wylda v kategorii nejlepších metalových desek roku 2003. Právě Wylde si odnesl stříbrnou medaili za Hammettem. Nejlepším rockovým albem bylo zvoleno "How The West Was Won" Led Zeppelin. Samostatnou kategorií byli kytaristé rockové scény, tam zvítězil "bubeník" Dave Grohl z Foo Fighters před Jackem Whitem (The White Stripes) a Tomem Morellem (Audioslave).

Jak už to u podobných soutěží bývá, jejich nedílnou součástí jsou také kolonky o největší průšvih roku a nejhorší kapelu. V sekci zklamání roku se za "St. Anger" představil např. rozpad Pantery, pokračující agonie Guns n' Roses, odchod Marcose Curiela od P.O.D. nebo také "všechna nová muzika". Etiketu nejhorší skupiny získali - spřízněnými cenami řádně ozkoušení - Limp Bizkit. Příliš dobré jméno si neudělali ani Creed či The Strokes.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY