Empire Of The Sun v "Changes" havarují na Zemi se svou mimozemskou lodí

11.04.2024 19:55 - Kateřina Spacek | foto: William Barrington-Binns

Pozemšťané, zbystřete! Vyslanci z Říše Slunce, tedy Empire Of The Sun, o sobě dávají po osmi letech znovu vědět. Po vydání alba "Two Vines" duo Steele a Littlemore zmizelo na moment z dohledu, aby se každý ze členů mohl věnovat svým sólovým projektům, nyní je ale prostřednictvím nového singlu "Changes" zpět.

Australská dvojice, která je známá také svými pestrobarevnými vizuály a warpaintem, se své image ani hudební cesty rozhodně nevzdává. Platí to samozřejmě i o novince, která působí jako nadpozemský kousek elektronického popu, který fanoušci uvítají s otevřenou náručí.

"'Changes' představuje pohyblivé písky času. Impéria vznikají a zanikají, ale slunce bude svítit dál. Vstupte ještě jednou do světa, který jsme vytvořili, ponořte se do něj hlouběji a nechejte se odměnit jeho stále se rozšiřujícím příběhem. Každý je zván k prozkoumání nové éry," zve posluchače Lord Littlemore.

Skladbu, kterou Empire Of The Sun staví na emocích, doprovází videoklip, který režíroval Michael Maxxis. A dvojice v něm svůj návrat bere opravdu doslova. Video zprvu začíná jako podivné sci-fi, kdy noční oblohu protkne zelený záblesk a k zemi se zřítí mimozemská loď. Vše ale vidí pouze malá dívka, která se na vlastní pěst vydá na průzkum...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY