shop.musicserver.cz
Nové desky pro 26. týden

Nové desky pro 26. týden

Vydáno: 23.06.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Ačkoli se děti už pomalu balí na prázdniny, na hudebních novinkách to rozhodně nepoznáte. Příští týden představíme druhou desku Empire Of The Sun, debuty Slovenky Anny Veselovské, Angličana Toma Odella i nové české kapely Tommy Indian. Na své si přijdou i fanoušci soulu s India Aria a metalu s Queensrÿche. Hlavní hvězdou bude ovšem Kanye West s "Yeezus".

Pokud se v pondělí 24. června vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kanye West - Yeezus (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: experimentální hip hop / acid house

Kanye West - Yeezus
Kanye West připravil následovníka úspěšného a kritikou chváleného alba "My Beautiful Dark Twisted Fantasy", které vyšlo před třemi lety. Své šesté sólové album pojmenoval "Yeezus" a už většina informací, které jsou o něm známy, dává tušit, že opět půjde o neobyčejnou nahrávku. Její nahrávání začalo na počátku roku 2013 v jeho pařížském bytě a hlavní inspirací mu byla francouzská architektura, především pak Louvre a stavby Le Corbisiera. Dále se pokračovalo v londýnském Real World Studios, newyorském Germano Studios, na Jamaice a například i ve slavném Shangri-La v Malibu. I díky tomu West postupně přimíchával do původních syrových základů další vlivy jako Chicago drill, dancehall, acid house nebo industriální hudbu a také řadu hostů. Vedle sebe se tu tak nakonec objeví Justin Vernon, Frank Ocean, Chief Keef, King L, Kid Cudi, Assassin nebo Charlie Wilson. Samozřejmě nemohou chybět ani samply, z nichž ty nejzajímavější pocházejí od maďarských rockerů Omega, Niny Simone nebo Brandy Lee. "Yeezus" samozřejmě ovlivnila i armáda producentů, kde se to blýská jmény jako Daft Punk, Lupe Fiasco, No ID, Travis Scott a především neortodoxní Rick Rubin, který dohlížel nad celou deskou. Podle prvních reakcí kritiky se zdá, že výsledek je opět výborný. Zda s tímto názorem budete souhlasit, zjistíte poslechem ukázek v internetovém obchodě Amazon.co.uk.


Queensryche - Queensryche (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní rock / metal

Queensrÿche - Queensrÿche
Jen málokterá formace se může těšit dvěma eponymními deskami. Americkým Queensrÿche se však tohoto privilegia dostalo. Jak si fanoušci progresivní rockové scéně jistě všimli, tato kapela se před nějakou dobou rozešla se svým dlouholetým frontmanem Geoffem Tatem a po hledání vhodné náhrady obsadil místo u mikrofonu Todd La Torre. Tato verze slavných Queensrÿche tedy vydává nyní druhé eponymní album ("druzí" Queensrÿche, kterým šéfuje Geoff Tate, vydali zase letos "Frequency Unknown"). Je jasné, že zbylí muzikanti původních Queensrÿche se snažili do desky vložit úplné maximum úsilí. Zda-li se tvrdá práce setká s úspěchem, musíte posoudit jen vy - třeba prostřednictvím traileru k albu na YouTube. Pokud byste ho chtěli srovnat s kritikou, vězte, že deska "Queensrÿche" od nich dostala téměř stoprocentní hodnocení.


Empire Of The Sun - Ice On The Dune (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: synthpop / new wave

Empire Of The Sun - Ice On The Dune
O australském elektronickém duu Empire Of The Sun nebylo slyšet poměrně dlouho. Ovšem rozhodně ne o jeho členech. Zatímco Luke Steele pomáhal lidem jako Jay-Z, Usher nebo Beyoncé, jeho kolega Nick Littlemore coby půlka dua Pnau remixoval starší písničky Eltona Johna. Nyní se ale rozhodli navázat na debutové album "Walking On A Dream" a připravili jeho nástupce "Ice On The Dune". Již v půlce dubna předznamenal desku první singl "Alive", ke kterému duo přidalo ještě dalších jedenáct skladeb. Na produkci se pak podíleli i osvědčený Donnie Sloan a druhá polovina již zmíněných Pnau Peter Mayes. Není tedy divu, že stylově se Empire Of The Sun stále drží stylově na rozhraní synthpopu, new wave a elektronického rocku. Několik prvních ochutnávek servíruje duo na svém soundcloud profilu.


Firewind - Apotheosis - Live 2012 (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: melodický power metal

Firewind - Apotheosis - Live 2012
Řečtí melodici Firewind mají na krku velké desetileté výročí své formace a nechystají se ho oslavit nijak jinak než velkým živákem. Na pulty proto uvádí "Apotheosis - Live 2012" (set CD/DVD), jenž obsahuje sedmnáct kousků pořízených během loňského turné "Few Against Many". Současně se tedy jedná o komplexní průřez tvorbou Firewind, ve kterém najdete také kousky z poslední nahrávky, na které se podílel zpěvák Apollo Papathanasio. Ten se bohužel rozhodl opustit kapelu koncem minulého roku. Jeho post prozatím zaplnil Kelly Sundown Carpenter.


Anna Veselovská - 10 rozdielov (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / folk-rock

Anna Veselovská - 10 rozdielov
Někdejší finalistka televizní soutěže Hlas Česko Slovenska Anna Veselovská si na rozdíl od své přemožitelky Ivanny Bagové dala na přípravu debutového alba o něco víc času a "10 rozdielov" vydává s několikaměsíčním odstupem. Oproti své kolegyni si ale většinu písniček na albu sama složila a album natočila kompletně ve slovenštině. Pro produkci zvolila frontmana IMT Smile Ivana Táslera. S ním a čtyřmi dalšími muzikanty natočili formou jam session deset písniček laděných na pomezí akustického folk rocku a popu. Mezi nimi najdete i první singl "Lepší ako sme" a jedenáctým bonusem je akustická verze soutěžního singlu "Na cestě". Jak už jsme psali dříve, celou desku si můžete poslechnout na webu televizní stanice MTV.


Orphaned Land - All Is One (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: alternativní metal

Orphaned Land - All Is One
Jestli se vám stýskalo po Orphaned Land, můžete se letos - po tříleté pauze - těšit na nový studiový počin. Nahrávka nese titul "All Is One" a je v pořadí pátou řadovkou této izraelské progresivní metalové formace. Čeká vás na ní tradiční hudební pojetí metalu ve stylu Orphaned Land: klasické nástroje, texty, které vás přimějí k zamyšlení a také pompézní, pětadvacetičlenný chór. Přesvědčte se ale na vlastní uši a navštivte stránky YouTube.com. Zde najdete lyric videa ke skladbám "Our Own Messiah" nebo "Let The Bruce Be Known".


Tip týdne

Tommy Indian - Moon Dreamer (Supraphon)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk / pop / rock

Tommy Indian - Moon Dreamer
Také vám přijde škoda, že Wabi a Ďáblovo stádo nemá další pokračování? Svým způsobem má, ale trošku jinak. Tři členové Ďáblova stáda - David Landštof, Jan Lstibůrek a Josef Štěpánek - se totiž spojili s producentem a klávesistou Cartonnage Arminem Effenbergrem, pianistou No Heroes Petrem Tichým a především s Čechoameričanem Thomasem Matthewem a vytvořili tak uskupení Tommy Indian, které zamířilo na aktuální hudební trend spojující rock, folk, pop a lehkou alternativu do jednoho stylu. A zdá se, že v jejich podání to funguje. Jako jediní Evropané se totiž s písničkou "Slow, Slow, Slow" probojovali do finále International Songwriting Competition 2013, v jejíž porotě sedí takoví interpreti jako Jeff Beck, Tom Waits, Robert Smith, Mark Foster nebo Suzanne Vega. Není tedy divu, že jejich debut "Moon Dreamer" je velmi očekávaným počinem. Autorem většiny hudby je Petr Tichý a Thomas Klika, který má navíc na svědomí všechny texty. Album je prozatím k dostání pouze digitálně prostřednictvím internetového obchodu Supraphonline.cz, kde si můžete zdarma stáhnout první singl "Cowboys & Indians" a poslechnout ukázky zbylých jedenácti písniček.


Desmod - Výberovka (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: rock / pop

Desmod - Výberovka
Populární poprockové slovenské formace Desmod elán nechybí. Na pulty posílají výběr svých největších duet "Výberovka", který - vzhledem k bohatému arzenálu skupiny - vydal rovnou na dvě CD. Celkem třiatřicet kousků je rozděleno do tří tematických celků: první část se sestává z tematického výběru, druhá z duetů a třetí je jakýmsi vzdání pocty kapele Desmod, kde najdete jejich slavné kousky v různých úpravách. Je tu například živá verze skladby "To nie je možné" nebo živák společně s Orchestrem státního divadla Košice "Dobrý nápad".


Tom Odell - Long Way Down (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folk rock

Tom Odell - Long Way Down
Dvaadvacetiletý britský zpěvák a skladatel Tom Odell vyrůstal část svého dětství na Novém Zélandu. Už od mala se učil hrát na piano a ve svých třinácti letech si začal i sám skládat písničky. Když dosáhl plnoletosti, přestěhoval se zpět do Británie, kde studoval Institut moderní hudby. V Londýně začal hrát po klubech na piano, kde si jeho folk rocku všiml zástupce Columbia Records a okamžitě s ním podepsal smlouvu. Výsledkem toho bylo loňské EP "Song From Another Love", díky kterému získal nejen cenu kritiků na Brit Awards a zároveň se stal jedním z patnácti nominovaných na BBC Sound of 2013. Nyní se hlásí s plnohodnotným debutem "Long Way Down", pro nějž napsal a sám produkoval celkem deset písniček v případě standardní edice a patnáct v případě deluxe verze. První dvě najdete v podobě videí na Odellově VEVU a můžete u nich přemýšlet, zda stojí za to navštívit v listopadu jeho pražský koncert v Lucerna Music Baru.


Ugly Kid Joe - Stairway To Hell (EP) (Bertus)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: hard rock

Ugly Kid Joe - Stairway To Hell
Kultovní americkou formaci Ugly Kid Joe není třeba fanouškům rockového nebe příliš představovat. Muzikanti vydali loni, přibližně touto dobou, nové EP "Stairway To Hell" a nyní posílají k posluchačům reedici, která navíc obsahuje tři akustické kousky jako bonus. Jedná se jmenovitě o "Cat's In The Cradle", "Would You Like To Be There" nebo "No One Survives". Nutno dodat, že tato nahrávka (byť se jedná "jen" o EP) je první studiovou deskou formace od roku 1996, kdy vydali "Motel California" a také jejich prvním společným počinem od jejich slavného reunionu v roce 2010. Hudební ukázky najdete na stránkách Amazon.com.


India.Arie - Songversation (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: soul / r'n'b / neo soul

India Arie - Songversation
Americká soulová a r'n'b zpěvačka a držitelka čtyř cen Grammy India.Arie se odmlčela na poměrně dlouhou dobu. Od roku 2009, kdy vydala album "Testimony: Vol. 2, Love & Politics", pouze hostovala na albech jiných jako třeba Santany nebo Herbieho Hancocka. Nyní konečně připravila pro své fanoušky nové album, které nazvala "Songversation", a svoji absenci jim nahrazuje měrou vrchovatou. Na standardní edici zařadila celkem šestnáct skladeb a na tu s přídomkem deluxe ještě o čtyři více. Prvním singlem se stala písnička "Cocoa Butter", kterou uslyšíte na zpěvaččině webu.


V krátkosti

  • Fanoušci The Beatles se konečně dočkali. Druhý celovečerní film "Help!" z roku 1965 konečně vychází na Blu-Ray. Jednodiskové vydání obsahuje digitálně restaurovaný film a bonusy v délce jedné hodiny - je zde například dokument z natáčení, vzpomínky autorů a herců, pohled na proces restaurování, vystřižené scény, původní upoutávky na film a rozhlasové reklamy.
  • Kapela České srdce letos oslaví jedno malé/velké výročí. Její nejslavnější album "Srdce z Avalonu" oslaví dvacet let své existence. U této příležitosti byla naplánována reedice této desky, ale nakonec to skončilo tak, že pod všeříkajícím názvem "První tři" vychází nově remasterované první tři desky, tedy ještě o rok mladší "Pohřebiště hitů" a především i na CD doposud nikdy nevydaný eponymní debut z roku 1991.


Dále vychází:

DJ Tiësto - Club Life Vol.3 / Stockholm (Bertus)
Catrin Finch - Lullabies (Universal)
Franck Pourcel - Edition 100th Anniversary (EMI)
Oliva - Raise The Curtain (Mystic Production)
Philip H. Anselmo And The Illegals - Walk Through Exits Only (Mystic Production)
Russian Masters - Rostropovič hraje Šostakoviče (Supraphon)
Russian Masters - Rostropovič hraje Šostakoviče (mp3/flac) (Supraphon)
Různí - Hot Summer Hits 2013 (Universal)
Scorpion Child - Scorpion Child (Mystic Production)
The Wanted - Walks Like Rihanna (EP) (Universal)

Vychází na vinylu:
David Bowie - Life On Mars (EMI)
Orphaned Land - All Is One (Universal)
Queensryche - Queensryche (Universal)
Tom Odell - Long Way Down (Sony Music)

Reedice:
Alois Hába - Klavírní skladby (Víšek) (Supraphon)
Alois Hába - Nonety (České noneto) (Supraphon)
Alois Hába - Skladby pro housle (Novák, Vedra, Spurný) (Supraphon)
Alois Hába - Smyčcové kvartety (Novákovo Kvarteto, České noneto) (Supraphon)
Benjamin Britten - Válečné requiem (ČF, Ančerl) (Supraphon)
Classical Anniversary Libor Pešek 3. (Válek, Kvěch) Symfonie č. 14, Vítězná (Trionphale), Symfonie Es Dur (Supraphon)
F. Schmidt - Symfonie č. 3 (Slovenská filharmonie, Libor Pešek) (Supraphon)
Klusák , Blatný , Pololánik , Rychlík - Komorní filharmonie - (Pešek, Horák, Staněk) (Supraphon)
Mat Sinner - Back To The Bullet (Mystic Production)
Nové české a slovenské skladby - Deska č. 2 (Supraphon)
Operní recitál - Smetana, Wagner - Ludmila Dvořáková (Supraphon)
Pražské strunné duo - (Supraphon)
Thanatos - Angelic Encounters (Universal)
Ultravox - Monument (EMI)
Ultravox - Quartet (EMI)

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem
Rozhovory: Jana Kirschner - Přestala jsem se hnát za úspěchem Do příběhu nového alba Jany Kirschner "Obyčajnosti" významně promluvila pandemie. V Londýně žijící zpěvačka totiž trpěla nedostatkem kontaktu se svými blízkými ze Slovenska, které dle svých slov neviděla rok. Tvorba písní pro... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 15:30 v sekci Publicistika | Rozhovory
Pohled do českých hitparád - 16. týden 2024
Český albový žebříček ovládla Yzomandiasova "Paranoia" První desítka tuzemské albové hitparády zůstává i nadále v obležení rapu pro mladou generaci. Obvyklého lídra Viktora Sheena tentokrát v čele vystřídal Yzomandias s novinkou v podobě EP "Paranoia". Popový prapor drží Mirai a... čtěte zde
Vydáno: 25.04.2024 07:30 v sekci Novinky | České hitparády
Tereza Vítů - Zůstaň 7/10
Video: Někdy potěší, že herečky začnou zpívat. Jako třeba Tereza Vítů ve skladbě "Zůstaň" Když se nějaká modelka, moderátorka, nebo (díky bohu alespoň) herečka rozhodne vedle své hlavní profese pustit také na hudební dráhu, většinou to nedopadne dobře. Devět z deseti podobných pokusů zůstane pouze v naší interní... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 16:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride
Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride Aktuálnímu týdnu hudebních novinek vévodí Taylor Swift, nejen ona ale vydala nové album. Rockery a metalisty potěší kromě Pearl Jam i Billy Morrison s deskou plnou hvězd či My Dying Bride. S čerstvou muzikou se hlásí i cellista... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 10:00 v sekci Novinky | Nové desky
Caleb Landry Jones - Hey Gary, Hey Dawn 10/10
Recenze: Magnum opus. Caleb Landry Jones natočil bezchybnou desku "Hey Gary, Hey Dawn" Bezmála rok a půl po předešlé řadovce "Gadzooks Vol. 2" se americký zpěvák a herec Caleb Landry Jones vrací s dalším hudebním materiálem. Jeho nové album "Hey Gary, Hey Dawn" se ale od těch předchozích přece jen trochu liší.... čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 16:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 16/2024 - od Taylor Swift přes Pearl Jam po My Dying Bride (24.04.2024 10:00)
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Video: Empire Of The Sun v "Changes" havarují na Zemi se svou mimozemskou lodí (11.04.2024 19:55)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Recenze: "Black Friday" je dalším solidním kouskem v diskografii Toma Odella (24.03.2024 09:00)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)

ALBUM TÝDNE 17/2024

Mark Knopfler
One Deep River

Po nejdelší pauze mezi sólovými alby - konkrétně po šesti letech - je tu nezaměnitelný zpěvák a kytarista Mark Knopfler se svou desátou deskou "One Deep River". A jak se dalo čekat, všechno je u něj jako vždy na svém místě, nic se nezměnilo. Díkybohu.

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Prince Vladimír Mišík Taylor Swift Kabát Adele Queen Sia U2 AC/DC Rush Beyoncé Bono Mirai Lady Gaga Liam Gallagher Dua Lipa Linkin Park Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu