Lenny Kravitz v klipu k "Human" zbavuje lidi mobilů obřím hudebním magnetem

09.04.2024 11:53 - Honza Balušek | foto: BMG

Nový singl Lennyho Kravitze "Human" je tu s námi už pár týdnů, živě ho zpěvák dokonce stihl představit i v show Jimmyho Fallona (záznam si můžete pustit pod článkem), na klip jsme si ale museli počkat. Po jeho zhlédnutí je jasné proč - režisér Joseph Kahn se opět poněkud urval s využitím počítačové grafiky, a tak práce na videu asi nešly tak rychle, jak všichni doufali.

Lenny Kravitz - Human
© BMG
Vizuál je sice v podstatě jednoduchý - Kravitz s kapelou brázdí ulici na obrovském reproduktoru, který přitahuje všechny mobily a další elektroniku v dosahu - snad každý záběr je ale plný vizuálních triků. V druhé půli videoklipu se navíc všichni přítomní začnou vznášet, létat a rozpouštět.

U konce se protagonista samozřejmě nechal zvěčnit i polonahý, ale není se čemu divit, nejen na svůj věk vypadá více než skvěle. Zadek, jako v klipu k pilotním singlu "TK421", ale Kravitz tentokrát neukázal.

Po hudební stránce Lenny opět předvádí, že i když ho vnímáme hlavně jako rockera a kytaristu, není mu vzdálený ani čistokrevný popík. Takový, v němž jeho hlavní nástroj, kromě krátkého kytarového sóla, téměř nezaslechnete. Zato v songu nechybí spousta kravských a tubulárních zvonců!

Oba dosud zveřejněné singly signalizují, že nás na chystaném albu "Blue Electric Light", které si v několika formátech můžete předobjednat i v našem shopu, čeká kupa parádní hudby. Několik nových písní a samozřejmě i spoustu starých hitů si letos budeme moci užít také naživo, protože devětapadesátiletý hudebník je jedním z headlinerů červencových Colours of Ostrava.

Nové album Lennyho Kravitze vyjde 24. května a bude obsahovat tyto skladby: It’s Just Another Fine Day (In This Universe of Love), TK421 (Album Version), Honey, Paralyzed, Human, Let It Ride, Stuck in the Middle, Bundle of Joy, Love Is My Religion, Heaven, Spirit In My Heart, Blue Electric Light.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY