The Black Keys se v klipu k "On The Game" vracejí ke svému tančícímu hrdinovi

08.04.2024 15:42 - Ondřej Hricko | foto: Nonesuch Records

Američtí bluesrockeři The Black Keys dál drží vysoké tempo vydávání svých nahrávek a po dvou letech přicházejí s dvanáctou řadovku nazvanou "Ohio Players". Mezi čtrnácti novinkami najdeme i povedenou pecku "On The Game", na které se autorsky podílel i jeden ze slavných bratrů z Oasis Noel Gallagher. A je to na ní poznat.

Kapela k písni také pořídila skvělý videoklip určený zejména jejím věrným fandům. Hlavním hrdinou snímku je totiž ústřední postava z videa k písni "Lonely Boy" (najdete ji na výborné desce "El Camino" z roku 2011), která patří ke zlatému vizuálnímu fondu nejenom v rámci filmografie The Black Keys. Tančící Afroameričan s nakažlivou energií má na YouTube přes 161 miliónu zhlédnutí a hlavně díky němu se jedná o jeden z největších hitů skupiny.

V aktuálním minifilmu se se starým hrdinou znovu shledáváme. Ten vzpomíná na staré časy a žije z dávné slávy v ohromné vile, a to vše za zvuku poklidné a bluesově podmanivé skladby "On The Game". Hitovosti "Lonely Boy" novinka zcela jistě nedosahuje, ale jako připomínka nečekaného virálního hitu funguje skvěle.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY