The Black Keys chystají nové album. Pilotní singl "Beautiful People (Stay High)" napsali společně s Beckem

15.01.2024 16:43 - Jiří V. Matýsek | foto: Nonesuch Records

Dvojice Dan Auerbach a Patrick Carney, tedy The Black Keys, se ve své více než dvacetileté kariéře vydala už všelijakými směry. Zpočátku pánové velmi dobře naskočili na vlnu obnoveného garážového rocku, pak vydali poctu bluesové legendě Junioru Kimbroughovi.

Na "Turn Blue" to zkusili s psychedelií i soulem, následně se opět vrátili do garáží a s deskou "Delta Kream" přímo do kolébky blues Mississippi, jakkoliv spíše s nemastným neslaným výsledkem. Předloňské "Let’s Boogie" znovu přiválo čerstvou tvůrčí energii a už brzy duo z ohijského Akronu vyrukuje s novinkou "Ohio Players".

Z alba, jehož vydání je naplánované na 5. dubna, už je venku první singl. Jedno přísloví říká: "Nesuď knihu podle obalu." Jestli taková bude celá kolekce, tedy nelze ještě odhadnout, každopádně skladba "Beautiful People (Stay High)" míří svými inspiracemi do houpavých padesátých let. Auerbach a Carney ji napsali ve spolupráci s Beckem a je to přímočarý song, který táhnou mocné nájezdy dechů a sloganovitý refrén.

"Nikdy jsme na nahrávce nepracovali tvrději," uvedl kytarista a zpěvák Dan Auerbach v tiskovém prohlášení k chystané studiovce. "Nikdy nám netrvalo tak dlouho, než jsme natočili album. Dali jsme si na čas a udělali to pořádně." Druhá polovina The Black Keys, bubeník Patrick Carney, dodává: "Chtěli jsme dosáhnout toho, aby nás to bavilo. A taky stvořit něco, co většina kapel po dvaceti letech kariéry neudělá, tedy přístupnou, zábavnou desku, která je zároveň cool."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY