Fat White Family v "Today You Become Man" vzpomínají na obřízku frontmanova bratra

23.03.2024 13:39 - Kateřina Spacek | foto: Tamlan Saodi

Oblíbená britská post-punková kapela Fat White Family se podělila o novou skladbu a videoklip z chystané kolekce "Forgiveness Is Yours", která vyjde v pátek 26. dubna.

Nahrávka s názvem "Today You Become Man" popisuje příběh staršího bratra zpěváka Liase Kaciho Saoudiho Tamlana, kterého v pěti letech bez narkózy obřezali v alžírských horách.

Videoklip natočil Tamlan přímo ve městě Maillot, odkud pochází dynastie Saúdů, a svým způsobem se nese v duchu nestárnoucí "Bittersweet Symphony" od The Verve, kdy se i Richard Ashcroft procházel městem. V tomto případě ovšem nečekejte smyčce, a dokonce ani zpěv, Saodi celou píseň pouze expresivně deklamuje.

"Můj bratr je jedním z lidí, kteří si ze všeho dělají srandu. Jeho smysl pro humor je extrémně abstraktní. Někdy si říkám, jestli není patologicky neschopný brát cokoli vážně. Realita je tu proto, aby se jí smál a jen máloco jiného. Tím nechci říct, že by mu chyběla empatie, jen jeho základním způsobem, jak přežít tenhle svět, je smích," vyjádřil se Lias, pro kterého je jeho starší bratr obrovským vzorem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY