girl in red se v "Too Much" vydala do divadla a probodla si srdce

14.02.2024 09:37 - Honza Balušek | foto: Sony Music

Už je to nějakou dobu, co zpěvačka girl in red vydala své debutové album "if i could make it go quiet". Pauzu vyplnila alespoň samostatným singlem (a skvělým videoklipem - minifilmem) "October Passed Me By", nyní už ale konečně přichází čas desky číslo dvě. Kolekce dostala do vínku titul "I'M DOING IT AGAIN BABY!" a dočkáme se jí 14. dubna. A jako první ochutnávku z ní do světa tato hrdá lesba vyslala skladbu "Too Much".

Novinka se hudebně částečně vymyká z její dosavadní tvorby, tváří se totiž rozverně a vesele. Ale textově to samozřejmě žádná růžová zábava není. Marie Ulven se v ní vyrovnává s tím, když je zamilovaná do někoho, kdo je citově nedostupný, a když dává více, než dostává zpět.

"Vždycky mi říkali, že jsem 'prostě moc'. Po celé dětství i v dospělosti. To, že mě umlčovali, když jsem byla nejšťastnější nebo nejvíc nadšená, způsobilo, že jsem se cítila nesvá, odcizená a divná," přiblížila autorka, o čem skladba je.

Že se pro druhou řadovku upsala labelu Columbia a předskakovala na turné Taylor Swift, se projevilo i ve velkolepém doprovodném videoklipu. Ten ztvárnil konflikt mezi obrovsky zamilovanou protagonistkou a naopak citově chladnou druhou dívkou jako divadelní představení, které girl in red odstartuje tím, že probodne své srdce.

A zatímco zpěvačka si na scéně může vyzpívat své (probodnuté) srdce, její láska utrápeně zívá nudou. Ponaučení? Věnujte svou lásku lidem, kteří vám ji oplácejí. Nebo se smiřte s tím, že vám ji prostě nevrátí.

Písnička i videoklip muzikantku zase posouvají dále a jinam. Zatímco dosud měla nálepku spíše alternativnější umělkyně, nyní jí mohou přijít na chuť i mainstreamověji zaměření posluchači. A přitom je novinka pořád silná, opravdová a zábavná.

Tracklist druhé desky Červené Karkulky bude následující: I'm Back, DOING IT AGAIN BABY, Too Much, Phantom Pain, You Need Me Now?, A Night To Remember, Pick Me, Ugly Side, New Love, ★★★★★.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY