Ben Frost v singlu "The River Of Light And Radiation" znovu zachází do hloubky na pomezí beznaděje a úzkosti

13.01.2024 12:27 - Kateřina Spacek | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Od posledního plnohodnotného alba "The Centre Cannot Hold" sice uběhlo už sedm let, ale to neznamená, že Ben Frost na hudbu zanevřel. Ba právě naopak: v posledních letech byl pořádně zaneprázdněný. Psal hudbu pro řadu seriálů, uspořádal také několik výstav a instalací v uměleckých galeriích.

Krom toho tento nadaný muzikant pracoval na nové studiovce "Scope Neglect". Ta vyjde 1. března a autor z ní už stihl představit ochutnávku "Turning The Prism". Nyní přichází s dalším singlem "The River Of Light And Radiation".

Novinka opět působí těžkým a experimentálním dojmem. V prvních pár minutách posluchač slyší změť chaotické zvukové krajiny, ke které se postupně připojují další zvuky a melodie, jež vyvažují počáteční chaos. Ve finále je skladba vlastně přesně taková, jaký je její název - je řekou světla a radiace, která jako by plynula dystopickým panoramatem.

Kdybyste Bena neměli dost, pak vězte, že 26. ledna zavítá do Prahy. Vystoupí v klubu MeetFactory.

Tracklist desky "Scope Neglect" bude následující: Lamb Shift, Chimera, The River of Light and Radiation, _1993, Turning the Prism, Load up on Guns, Bring your Friends, Tritium Bath, Unreal in the Eyes of the Dead.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY