V Dymytry bude místo Prothea zpívat Noid. Začíná nová éra

18.12.2023 14:42 - Hana Bukáčková | foto: Štěpán Bajt

Dymytry po dvaceti letech mění zpěváka - Protheus utekl za sólovou kariérou. Novým hlasem bude Václav Noid Bárta. Hudebníci vyřešili neřešitelné a vytahují eso z rukávu.

"Čas pádí jak splašenej kůň a za chvíli to bude měsíc, kdy jsme uzavřeli jednu krásnou a divokou éru naší skupiny ve vyprodaný O2 areně. Ještě několik dní po tomhle životním koncertu ve mně vybuchovaly erupce euforie a štěstí a to obrovské množství pozitivní energie ve mně rezonuje až doteď… Aby byl vesmír v rovnováze, tak pocity radosti a euforie mi v hlavě vystřídaly obavy a otázky, jak to celé s naší ocelovou partou bude do budoucna dál," komentuje aktuality kapelník Jiří Dymo Urban.

A dodává: "Změna zpěváka je pro každou kapelu hodně tenký led. S Vencou se známe od školky, máme za sebou několik společných projektů. Je to Kamarád s velkým K, umí zazpívat úplně všechno, je to neskutečnej muzikant a skladatel, umí dělat show a je na něj spoleh. Velkej pohodář, co řeší věci s úsměvem, trable s nadhledem a má rád výzvy."

Noid k tomou přitakává: "Poslední dobou úplně cítím v kostech, že mi ten metal chybí. Za těch dvacet let, co DM3 existují, jsem se kolem nich často 'motal'. Dělal jsem klukům smyčce, samply, byl hostem na jejich turné, oni na mém koncertě Yesid atd atd... Všechno do sebe perfektně zapadlo, a tak se vydáváme na společnou kamarádskou cestu."

Vyplnit místo po frontmanovi je vždy těžké. Myslím, že toto je dobrá volba, navíc tím skupina rozšíří fanouškovskou základnu. Zatím výběr náhradníka všichni kvitují. Je to výzva.

Bárta začínal v Dolores Clan na přelomu milénia - čtyřicátníci si budou jistě pamatovat. Byla škoda, když se tato formace v roce 2005 rozpadla. Teď, dvě dekády nato, se vrací ke svým kořenům, ke tvrdé muzice. Jeho sólové projekty pojedou stále dál.

A jak jim spolupráce svědčí, dávají Dymytry na odiv novým klipem. I přes změnu lídra budou své masky mít dál... Držíme palce, aby chemie fungovala.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY