MGMT vzdávají v klipu "Bubblegum Dog" hold devadesátkovým kapelám. A nechají po sobě stříkat růžový sliz!

05.12.2023 09:01 - Kateřina Spacek | foto: Sandy Kim

Po zvířecím videu "Mother Nature" nyní MGMT představují vizuál k singlu "Bubblegum Dog". I tato píseň pochází z jejich nadcházejícího alba "Loss Of Life", které bude k dostání od 23. února u Mom+Pop Music.

Ve snímku, který režírovali Julia Vickerman a scenárista, režisér a spoluautor Tom Scharpling, vzdávají Andrew VanWyngarden a Ben Goldwasser hold mnoha scénám z klasických alternativních videí 90. let.

"Všichni jsme v tomhle klipu viděli příležitost spojit okouzlující a surrealistickou estetiku 'Yo Gabba Gabba' a 'The Mighty Boosh' s těmito ultra vážnými grungeovými videi, na kterých jsme vyrůstali na MTV," říká o novince populární duo.

"Ben a Andrew jsou skutečně zábavní kluci, takže jsme je s radostí nechali věnovat se herectví a vzdát hold věčně náladovým rockovým hvězdám z poloviny 90. let, ke kterým jako děti vzhlíželi," dodává režisér. "Byli naprosto pro všechno, hráli si s různými parukami/kostýmy/osobnostmi/vlasy a neustále přicházeli s novými nápady. Byl to úžasný pocit, protože jsme věděli, že se dobře baví. Nechali nás dokonce nastříkat jim do obličeje litry růžového slizu, což jsme ocenili. Benovi se ho docela dost dostalo do pusy, což bylo neúmyslné... ale připadalo mu to vtipné."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY