Sigrid na EP "The Hype" zpívá o začátcích i koncích vztahů

03.11.2023 16:00 - Honza Balušek | foto: Universal Music

Sigrid vydala svou druhou řadovku "How To Let Go" na jaře minulého roku a vypadá to, že na další studiovku si ještě nějakou dobu počkáme. Sympatická Norka ale patří mezi ty umělce, kteří stále skládají a nahrávají, a tak se na podzim rozhodla do světa vypustit alespoň čtyřskladbové EP "The Hype".
8/10

Sigrid - The Hype

Skladby: The Hype, Borderline, Ghost, Wanted It To Be You
Vydáno: 27.10.2023
Celkový čas: 13:01
Vydavatel: Island Records
Sigrid stále neúnavně koncertuje, a tak se nějaký ten nový materiál, který může představit naživo, vždycky hodí. Celé minialbum "The Hype" vznikalo pravděpodobně velmi živelně, sama autorka se nechala slyšet, že chtěla prostě jen dát najevo, kde se jako člověk nyní nachází, a její pocity potřebovaly ven. Asi i proto jsme se prozatím nedočkali ani jednoho opravdového videoklipu.

Hudebně se u ní moc nezměnilo, přece jen je jednou z mála popových zpěvaček, které dokázaly najít svůj zvuk a odlišit se od zástupů generických snažilek. Pozorný posluchač, i když nebude vědět, že dvě skladby natáčela v Nashvillu, zachytí mírný country odér nejen v jediné pomalé písničce "Ghost", ale i v nejchytlavějším songu kolekce "Wanted It To Be You". Spousta živého hraní na samostatných koncertech i před desetitisícovými davy na letních festivalech také do její hudby přinesla více opravdových nástrojů na úkor elektroniky.

Nahrávka je ale téměř koncepční, co se týká textů. Jak by řekla její švédská kolegyně Robyn: "Chtěla jsem napsat veselou písničku, ale zase mi z toho vyšel smutný love song." Sigrid ale tentokrát ty duši trhající smutné texty napsat toužila. Jedinou výjimkou ze smutku, vzteku a prostě mixu emocí z konce vztahu je energická skladba "Borderline", která naopak vypráví o opojení z počátku lásky a odvaze pustit se na tenký led.

Norská zpěvačka ípíčkem chtěla udělat radost fanouškům, aby nemuseli čekat na nový materiál, a zároveň ze sebe dostat vše, co ze sebe dostat potřebovala, aby se mohla posunout dál. Co se týká posluchačů, úkol splnila se ctí. Snad vydání těchto písní pomohlo i jí. Láska je holt někdy těžká.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY