De Staat představí v pražském klubu Fuchs2 svůj experimentální projekt "Red, Yellow, Blue"

19.10.2023 07:53 - Ondřej Hricko | foto: Alexander Popelier

Nizozemská formace De Staat se do Prahy vrátí téměř přesně po roce. Minulý rok v listopadu zahrála spolu s předskokany Banji v klubu Futurum, letos se představí v klubu Fuchs2, kam ve středu 25. října přiveze svůj nový projekt "Red, Yellow, Blue". Dle kapely se nejedná o klasické studiové album, ale o obří kolekci nových písní, přičemž desítky skladeb odrážejí barvy červené, žluté a modré. Mělo by se jednat o unikátní zážitek.

De Staat fungují od roku 2006 a tvoří ji pětice hudebníků: Vedran Mircetic - sólová kytara, Jop van Summeren - basová kytara, Rocco Hueting - klávesy, syntezátor, perkuse, rytmická kytara, Tim van Delft - bicí a Torre Florim - zpěv. Společně vyprodukovali množství hitů, včetně toho nejzásadnějšího - "Witch Doctor". V minulosti předskakovali The Rolling Stones a na evropském turné k albu "Drones" také Muse.

Roli hosta na aktuálním turné získala mladá belgická partička Ramkot. Ta má na kontě vyprodané sály i turné po Belgii a Nizozemsku. Její první EP z roku 2021 sklidilo pozitivní reakce a v únoru 2023 kapela představila své dlouho očekávané debutové album "In Between Borderlines". Ve své hudbě kombinuje rockové kytary s elektronickým podkladem.

Vstupenky na koncert, který pořádají organizátoři Rock for People, jsou k dispozici na GoOut.cz za 500 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY