Michal Horák experimentuje "V harmonii"

12.09.2023 18:45 - Hana Bukáčková | foto: Michal Horák

Michal Horák si na své jmeniny, tedy 29. září, nadělí třetí desku "Ideální čas se nezbláznit". Trochu netradiční hlasovou polohu teď odkrývá v čerstvém singlu "V harmonii".

Není to totiž typická horákovina s klavírem či kytarou. Autorovu mainstreamovější fanouškovskou základnu nejspíš nechytne, kamarády muzikanty ovšem tenhle téměř dvouminutový vtípek s řadou odkazů na teorii pobaví. Mnozí Horáka vychvalují, že stvořil skvělou učební pomůcku do hudební výchovy.

"Písničku 'V harmonii' jsem napsal vlastně jen pro sebe a pár stejně hudebně ujetých kamarádů, protože jsem se tam zkrátka vyřádil. Celý fór spočívá v tom, že v textu nenápadně pojmenovávám akordy a harmonické obraty, které současně hraju i v doprovodu samotné písně," vysvětluje Michal.

Následné natáčení šlo rychle. "Když jsem to pro pobavení poslal Jendovi Vávrovi a Honzovi Steinsdörferovi, se kterými jsme dávali dokupy moji novou desku, tak kluci okamžitě prohlásili, že tam tahle písnička nesmí chybět. No, a pak už jsem si jen u Filipa Vlčka zapojil vocoder a zažil bezesporu nejvtipnější a nejzábavnější nahrávání v životě. Písnička je jakýsi 'úhelný kámen' desky, kam jsem se odvážil, takže k porozumění ostatním písničkám z alba už není potřeba konzervatoř, pevně doufám," dodává.

Singl doprovází další experiment, na který nejsme u Michala zvyklí - zdařilé kolážové video Michaela Nováčka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY