Vojtaano v klipu "Velký pán" skládá hold svým vzorům a dává ochutnat z atmosféry svých koncertů

29.08.2023 12:41 - Jiří V. Matýsek | foto: se svolením Vojtaana

Písničkář Vojta Záveský alias Vojtaano dělá svým fanouškům samou radost. Uplynul sotva měsíc od vydání klipu k songu "Zas pitchuje" se stand-up komiky Ivou Pazderkovou a Arnoštem Frauenbergem, na podzim oznámil novou desku a teď posílá do světa další hudební video. Tentokrát ke skladbě "Velký pán", která se na chystané studiovce rovněž objeví.

Každý muzikant na něčem vyrůstal a někdo ho v jeho tvorbě ovlivnil. A právě před těmito vzory se rodák z Litoměřic, míchající rap s akustickým písničkářstvím, sklání. "V písni 'Velký pán' popisuju svoje začátky s koncertním hraním, ale taky vzdávám hold kapelám a interpretům, kteří mě inspirovali - od Rolling Stones přes PSH, Indyho, Chaozz až po Cypress hill, RATM a Beastie Boys," vysvětluje.

Zvuk tentokrát obohacuje foukací harmonika, na kterou hraje jeden z předních hráčů na tento nástroj v České republice Matěj Ptaszek. "Mám radost, že se mi povedlo do tracku dostat vynikajícího hráče na harmoniku. Matěj Ptaszek mi nahrál stopy hned do dvou písní na albu, a do obou to strašně sedí," dodává Vojtaano.

Klip k "Velkému pánovi" vznikl letos na Mighty Sounds. Zde hraje Záveský pravidelně a letos si zde střihnul rovnou dvoják. "Na festivalu hraju už několikátým rokem, a pokaždé je to skvělej zážitek. Tentokrát jsem měl vystoupení hned na dvou stagích v jeden den, a lidi byli skvělí odpoledne i večer. Moc děkuju pořadatelům za příležitost si tam každej rok zahrát a fanouškům díky za neuvěřitelnou atmosféru a podporu," nechal se slyšet. Video je tak svým způsobem odrazem toho, jakou atmosféru mají jeho koncerty.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY