Endless Summer ovládli tuzemská rádia, Calin a Viktor Sheen opět kralují albům

24.08.2023 17:30 - Josef Martínek | foto: Sony Music

Potřetí za sebou se český rádiový žebříček dočkal změny na vedoucí příčce - nejhranější skladbou, "Crying On The Dancefloor", se nově mohou pyšnit Sam Feldt a Jonas Blue pod hlavičkou společného projektu Endless Summer. V albech se do čela vrátili Calin a Viktor Sheen se stálicí "ROADTRIP".
Endless Summer feat. Violet Days - Crying On The Dancefloor
© Sony Music
RÁDIA - Hit "Crying On The Dancefloor" nahrály producentské hvězdy se švédskou zpěvačkou Violet Days a v českých rádiích s ním bodují po celé létě. Do top desítky dáma a pánové nahlédli v minulých kolech s přestávkami celkem čtyřikrát, vždy však zakotvili v její spodní polovině. Až nyní si taneční singl nečekaně polepšil z desátého na první místo.

Ovšem pokud si prostudujete celou top stovku, zjistíte, že statistici z IFPI uvádějí na osmdesátém třetím řádku vítěznou sestavu ještě jednou. Rozdíl je v tom, že mezi interprety jsou vedle Endless Summer a Violet Days jmenováni i Sam Feldt a Jonas Blue zvlášť. Snad se v příštím kole dočkáme sjednocení tohoto dvojího zápisu.

Šampiony z předešlých dvou týdnů najdeme seřazené na dvojce a trojce - lepšího postavení si užívá Post Malone s "Chemical", Michael Schulte a R3hab mu však s "Waterfall" dýchají na záda. Nejpřehrávanější českou písní přispěli bramboroví Mirai ("Tenkrát") a do top pětky se vrátila královna minulých měsíců - Miley Cyrus s "Flowers".

Pořadí obohatila jen jediná novinka. Postaral se o ni mladičký, teprve dvacetiletý, britský zpěvák Fred Roberts. Se songem "Runaway" startuje na čísle osmdesát devět.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Endless Summer feat. Violet Days - Crying On The Dancefloor
  2. Post Malone - Chemical
  3. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  4. Mirai - Tenkrát
  5. Miley Cyrus - Flowers
  6. Jelen - Touha a pláč
  7. Switch Disco feat. Ella Henderson - React
  8. Dermot Kennedy - Kiss Me
  9. Pink - Trustfall
  10. Loreen - Tattoo


Calin - POPSTAR
© Mike Roft Records
ALBA - Nejprve Nik Tendo a NobodyListen, pak dvakrát Travis Scott. Albový žebříček v posledních třech kolech konečně zaznamenal střídání na nejvyšší pozici, tentokrát se ale na trůn vracejí dlouhodobí vládci. Calin a Viktor Sheen vítězí s nahrávkou "ROADTRIP" celkově potřiadvacáté z osmadvaceti pokusů. Čtyřikrát si připsali stříbro a jednou bronz, na stupních vítězů ještě nechyběli ani jednou.

Scottova "Utopia" si pohoršila na dvojku a o jedno místo klesl také soundtrack "Barbie: The Album". Zbývající příčky top pětky si rozebrali Sheen a Calin se sólovými počiny "Příběhy a sny" a "POPSTAR".

Domácí rap převažuje také ve druhé polovině elitní desítky. Svoje místo v ní mají Ektor, Yzomandias a Nik Tendo nebo znovu Sheen. Z pětky na sedmičku si lehce pohoršil The Weeknd. Jeho sedm let stará deska "Starboy" stále těží z nedávného koncertu kanadského interpreta v pražských Letňanech, kterému přihlíželo 75 tisíc diváků.

A novinky? Ve stomístném přehledu jsme se v těchto horkých dnech žádného ještě žhavého titulu nedočkali.

Top 10 - alba:
  1. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  2. Travis Scott - Utopia
  3. ▼ Barbie: The Album
  4. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  5. Calin - POPSTAR
  6. Ektor - Detektor III
  7. The Weeknd - Starboy
  8. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny (217 Twins Edition)
  9. Viktor Sheen - Černobílej svět
  10. Nik Tendo & NobodyListen - *PATTERN*

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 33. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY