- musicserver.cz">

Pokáč vzdává hold matkám. Doporučuje jim: "Nejlepší lék je víno"

03.08.2023 08:45 - Hana Bukáčková | foto: Tony Košař

Pokáč je sice otcem dvou malých synů, ale v čerstvém songu "Nejlepší lék je víno" se vžil do role mámy. Pro téma nechodil daleko - tradičně vychází z obyčejného života, konkrétně z faktu, že rodičovství nemusí být jen růžovým pozlátkem. Občas je zkrátka potřeba problémy spláchnout kapkou alkoholu, aby se člověk oprostil od běžného bytí a přišel na jiné myšlenky.

"Rodičovství není vždycky jednoduchý a občasná sklenička večer k tomu prostě patří. Každá matka si zaslouží aspoň malou cenu útěchy za tu celodenní šichtu," dodává Jan Pokorný, jak zní autorovo civilní jméno. Novinka je dalším singlem z chystaného alba, které vyjde na podzim (o humor po skončení léta evidentně nebude nouze - nové desky chystají i další písničkáři z podobného ranku - Michal Horák a Vojtaano).

Veselé video Jakuba Mahdala se natáčelo kde jinde než na vinici. Mnozí poznají, že se jedná o tu v pražské Troji. "Hlavní hvězda klipu je tentokrát fenomenální slovenská stand-up komička Simona Salátová, která je nejen nejvtipnější ženská ve střední Evropě, ale navíc vynikající herečka. Ač je celej song a klip o vínu, během natáčení jsme nevypili ani kapku, což považuju za skvělý úspěch," rekapituluje Pokáč.

Za mě opět trefa do černého, nebo spíš do červeného (vína). S písní se ztotožní nejedna žena, i ta bezdětná. Klip je veselý, hravý, roztancovaný, plný přehnaných gest a gigů, které mě baví svým kouzlem a zpracováním - od úvodního záběru ze dna prázdné skleničky přes demižón v bazénu až po závěrečný vyschlý zdroj s brečícím dítětem v pozadí. A konec? Pokáč by se svým bavorským krojem hodil spíše k pivní ódě na Oktoberfest. Na své si přijdou i milovníci retro designu - perlou ve snímku je i typicky plechová kuchyňská linka ze sedmdesátek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY