Slza s chytlavou novinkou "Není to tak zlý" vítá léto

26.06.2023 08:31 - David Böhm | foto: Michael Nováček

Poslední singly skupiny Slza byly často spolupráce s různými umělci. Například v "Červáncích" jí vypomohla Monika Bagárová, jeden z loňských kousků "Padám" zase ozvláštnila Pam Rabbit. Poslední, sváteční song "K Vánocům chci jen tebe" si sice pánové nazpívali sami, videoklip však lákal na známé herecké tváře. Novinka "Není to tak zlý" tento cyklus narušuje.

Jak totiž vysvětluje kytarista Lukáš Bundil, skladba se rodila podobným způsobem jako v dobách, kdy u Slzy nebyly spolupráce tak časté: "Po několika letech společného psaní songů s dalšími autory je to vlastně tak trochu návrat do dob desek 'Katarze' a 'Holomráz', kdy písničky vznikaly přesně takto - vzal jsem kytaru, sednul si a napsal písničku," přibližuje.

Po delší době zpěvákovi Petru Lexovi také pomohl s textem Xindl X. Právě v dobách prvních dvou alb zažívala hudební dvojce největší komerční úspěchy - pomůže jí návrat ke kořenům na vrcholy domácích hitparád?

Rozhodně by mohl. Skladba "Není to tak zlý" se netají tím, že by se ráda stala hitem. Optimistický beat po pár sekundách doplní vytleskávání, text se obešel bez archaismů a je takzvaně o ničem. Což Slze tentokrát prochází, protože to zkrátka funguje. Snad jen škoda, že písnička trvá jen lehce přes dvě minuty. Kytarový závěr se naopak mohl rozvinout do sloky před závěrečným refrénem, i krátká stopáž však sedí k hitovým ambicím songu.

V doprovodném klipu, který opět režíroval Petr Lexa a natočil Michael Nováček, vyrazí kapela na projížďku sázavskou krajinou v kabrioletu. Tyto záběry pak doplňuje ještě taneční party ústřední dvojky a jejích několika přátel. Snímek trochu připomíná tři roky staré, taktéž pohodové "Fotky". Chytré pomrknutí skrývá poznávací značka ve tvaru "JSEM FR33".

Po tolika singlech už má Slza z čeho vybírat na svou čtvrtou řadovku a na tu také konečně uzrál čas. Naplánovanou ji muzikanti mají na podzim, kdy také odjedou klubovou šňůru. "Nikdy jsme nezažili atmosféru klasických klubových koncertů a s deskou "3" v roce 2020 jsme tak naplánovali turné právě po klubech. To se nakonec kvůli covidu muselo zrušit. Vracíme se tedy k němu nyní, se čtvrtým albem a strašně se těšíme na osobnější kontakt s fanoušky, který menší prostor umožňuje," slibují si. Data jednotlivých zastávek přidáváme:

1.10. v Praze v Lucerna Music Baru
12. 10. v Ostravě v Barrák music clubu
20.10. v Pardubicích v klubu Žlutý pes
28.10. v Brně v Sono music clubu



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY